Jump to content

Ha lőporos a levegő, ne gyújts rá!

2016. 11. 03. 17:00

Rossz volt az egész napod, sőt az egész heted és még úgy érzed, hogy a párod sem ért meg? Netalán csak hátráltat az amúgy is zűrös napjaidon? Komoly veszekedésbe torkollott ez a meg nem értés, de nem akarod elveszíteni örökre? Ezt tedd!

Ha nem történt olyan helyrehozhatatlan a kapcsolatotokban, amely a végleges szakítást indokolná, az érzelmek stabil alapokon nyugszanak, akkor előbb vagy utóbb rendeződni fog a helyzet. Ilyenkor mindig a másiktól várjuk a kezdeményezést, van bennünk egy jó nagy adag dac és düh. Teljesen normális, ha az amúgy harmonikus kapcsolatba olykor egy veszekedés is vegyül. Néha kell ilyen is. Nem szereti senki a harctéri állapotokat, mégis ilyenkor sok minden felszínre kerül, amelyet közösen kell megoldanotok. Egy veszekedéssel még nincs vége sem a világnak, pláne nem a kapcsolatnak, de tudni kell kezelni.

Egy veszekedés során nem mindegy, hogy ki a ludas a kialakult helyzetért. Nemcsak a nők, de a férfiak éppúgy tudnak dacosak lenni, és kerülik párjuk társaságát, de még a szemkontaktust is, ezzel jelezve, hogy most aztán elég volt. Miután kitört a vulkán, hagyni kell mindenkit egy kicsit a maga csendességében. Ilyenkor át kell magunkban gondolni, hogy mi miért történt, mi váltotta ki a veszekedést, ki hogyan reagált a helyzetre. Ha egyértelműen te vagy a hunyó, akkor bizony neked is illik a közeledést elkezdeni. Hiába nem történt szakításra okot adó veszekedés, de attól még nagyon megsérthetjük párunkat. Lehet nem is igazán vele volt a bajunk, egyszerűen csak rajta csattant az ostor. Ez nem jó, és valahogy meg kell lágyítani a szívét.

A mondás is azt tartja, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Egy próbát biztosan megér, ráadásul meg is lepheted párodat, ha valami finomságot, saját készítésű szendvicset készítesz neki tízórai gyanánt, amelyet majd a munkahelyen elfogyaszthat. Régen csináltál már ilyet? Akkor éppen itt az ideje. Éreztesd vele, hogy fontos neked, és a bocsánatkérés egyik jeleként veszi majd. (Mert az is). A szendvics még egyértelműen a törődésedet mutatja, de hatásosabb, ha szív alakú. Csomagolj oda neki kedvenc csokijából, nasijából. Talán még mosolyra is fog az arca rándulni, ha meglátja a táskájában.

Gyötör a bűntudat? Nem akartad őt megbántani, de mégis sikerült? Csenj a táskájába egy kis levélkét, amelyben nagyon tömören és nagyon röviden bocsánatot kérsz. Az online világban is használt hangulatokat kifejező jelekkel kifejezheted érzéseidet. Küldhetsz neki ugyanígy sms-t, de a mai okostelefonokkal rövidke videóban is közölheted vele bocsánatkérésedet és szeretetedet. Most légy okos! Ezekből az üzenetekből éppen elég egy, nem kell agyonbombázni ezekkel. Érteni fogja egyből is a lényeget.

(Forrás: marmalade.hu | academyoflustandlove.com, eremedia.com/képek)