Jump to content

Szerelmi élet lényege

2016. 10. 01. 19:00

Legtöbbünk kapcsolatra vágyik. Arra, hogy szeretve legyünk és szerethessünk. Ha rövidebb vagy hosszabb ideig egyedül is vagyunk, nem élünk párkapcsolatban és azt élvezzük is, eljöhet az az idő, amikor már társat szeretnénk magunk mellett tudni. A kapcsolatért dolgozni kell. A jó kapcsolathoz még több odafigyelés szükséges.

Aki kapcsolatban él, a mindennapos rohanás, a rutin kiölhet, ellaposíthat és megszokottá tehet érzelmeket. Az érzelmeket nem mindig könnyű kimutatni, pláne nem kimondani. A párkapcsolatban élők érzései nem mindig felemelőek, és kellemesek, néhány esetben meg sem lehet pontosan fogalmazni, hogy mit érzünk. Ha a kapcsolat alapja a szerelem, akkor nem baj, ha néha változnak az érzések, mert biztos alapokon nyugszik az. A viták során sem arról van szó, hogy a párok tagjai gyűlölik egymást. Teljesen normális, ha egy együtt élő pár nem mindig és nem mindenben ért egyet, amelynek hangot is adnak. A jó hír, hogy a veszekedések is az mutatják, hogy érdeklik egymást. Ha nincsenek meg ezek a kisebb vagy nagyobb viták, harcok, akkor nincs törődés sem.

A rohanós életvitelbe kell belesűríteni mindent. Ha kapcsolatod van, jó kapcsolatod, akkor bizony időt kell fordítani a másikra még akkor is, ha már nem a kapcsolat elején jártok, hanem közösen éltek. Meg kell találni azt az egyensúlyt, hogy időt szakítsunk minden számunkra fontos emberrel. Nincs mese, ha azt akarjuk, hogy a szeretett személyek megmaradjanak körülöttünk, akkor be kell osztani az időt, hogy figyelmet szentelhessünk nekik, és ez igaz a család többi tagjaira, a barátokra is. A mindennapos teendők rutinná válnak, de a társunkat nem szabad beolvasztani a rutinok közé. Ő akar a legfontosabb lenni, és te is legyél az a számára.

A szerelmeddel, a pároddal azért vagytok együtt, mert a testi vonzalmon kívül mély érzelmeket tápláltok egymás iránt és nem volt addig teljes az életetek, amíg külön voltatok egymástól. Minden párkapcsolat lényeg az, hogy építsétek egymást. Még a rossz kapcsolatból is tanulni lehet, de abból szabadulni kell. A jó párkapcsolatban azonban egymást erősítitek, együtt fejlődtök. Ha szeretitek egymást, akkor abban erősíted a társadat, hogy még jobb legyen, még jobban kiteljesedjen. A párod a társad is, számít neki a véleményed, ahogy neked is az övé. Minden apróságot értékelni kell, amelyet megtesz a boldogulásotokért, a kapcsolatotokért. Ha elismered tetteit, még inkább motiválni fogod, és ez rád is jó hatással van. Hinni kell magadban, hinni kell a társadban és természetesen a kapcsolatotokban is.

Ne engedjük, hogy a rohanós életvitel kigyilkolja belőlünk az érzelmeket, az odafigyelést, a törődést. Arra szánjunk időt, aki, és ami fontos.

(Forrás: marmalade.hu; pinterest.com, autostraddle.com/képek)