Jump to content

Lapátra vele!

2016. 09. 29. 12:50

A kapcsolat elején általában minden rózsaszín és felhőtlen, de sajnos az is előfordulhat, hogy már a startnál felütik a fejüket a problémák. Legyen bármilyen vicces és szexi a pasi, ha elköveti az alábbi tetteket, ne várd meg, hogy tovább fajuljon a dolog, hanem lépj le!

Megcsal

Oké, tudjuk, hogy az apróbb sérelmeket illik megbocsátani a szeretett embernek, ám a megcsalás nem pusztán egy kis ballépés. Ha valaki már a kapcsolat kezdeti szakaszában kikacsintgat, akkor mit várhatna tőle az ember lánya később? Gondolkodj racionálisan, és ha már az elején azt látod, hogy egy szoknyapecérrel van dolgod, akkor felesleges pazarolnod rá az idődet.

Tudatosítsd magadban, hogy ha megcsal, az annak a bizonyítéka, hogy nem szeret és nem is tisztel, ezek után pedig mi értelme van az egésznek? Akármennyire is igyekszünk, egy düledező alapra esélytelen jó házat építeni.

Bánt

Ennek sok formája lehet, de ami biztos: nem szükséges tolerálnod őket. Persze néha akaratukon kívül bántják meg egymást az emberek egy-egy aprósággal, és nem is azt mondjuk, hogy ezeken az eseteken rugózz.

De ha úgy érzed, hogy a sorozatos bántások túl nagyok és túl intenzívek, vagy egyszerűen felemésztenek belülről, akkor ideje cselekedni. Ne reménykedj, hogy majd boldog leszel az illető oldalán, mert nem leszel.

Vannak bizonyos erkölcsi és morális határok, amelyeket meg kell húznod – ha ezeket valaki átlépi, akkor bizony ellőtte az esélyét és nincs miről beszélni a továbbiakban.

Hazudik

Minden kapcsolat alapja az őszinteség. Ha esetleg arra derül fény, hogy a pasid sorozatosan hazudozik neked (itt nem a pici füllentgetésekről van szó), akkor ülj le vele és beszéljétek át, hogy miért nem tud őszinte lenni veled.

Például ha olyanokban hazudik, hogy túlóráznia kellett, holott időben végzett és beült a haverokkal sörözni egy kicsit, akkor talán (?!) még menthető a helyzet egy mély beszélgetéssel. Magyarázd el neki, hogy ilyenekben – és úgy általánosságban is – teljesen felesleges hazudnia, mert ezzel csak nagyobb problémát idéz elő, az indokolatlan feszültségre pedig senkinek sincs szüksége.

Ha netalántán súlyosabb dolgokban hazudik a kapcsolatotok elején, és nem is egyszer kapod rajta, akkor nincs min gondolkoznod: nem ő lesz életed párja, add ki az útját, lehetőség szerint minél hamarabb.

Soha nincs ott, amikor szükséged lenne rá

Szintén jó tesztje a bimbódzó párkapcsolatoknak a segítőkészség. Ha azt veszed észre, hogy a pasinak csak a jó dolgokban van kedve részt venni, a kicsit kellemetlenebbeket pedig intenzíven hárítja magától, akkor sajnos rossz hírünk van.

Hiába szeret különböző programokra járni veled, hiába mutogat büszkén a barátainak, családjának, ha például az már nehezére esik, hogy a súlyos szatyrodat cipelje, vagy nem tudod megkérni arra se, hogy arrébb húzzon egy szekrényt, esetleg eszébe se jut megvigasztalni, amikor rossz passzban vagy.

Ebben az esetben sajnos nem túl sok jóra számíthatsz a jövőben sem, persze azért a beszélgetés talán itt is megér egy próbát...

(Forrás: marmalade.hu)