Jump to content

Már a kapcsolatok sem a régiek, vagy mégis?

2016. 09. 27. 19:00

Sok a válás, sok kapcsolat megy tönkre, amelyből az is következik, hogy sokan maradnak egyedül (nem feltétlenül magányosan), így a társkereső oldalak is dugig vannak az oldalbordájukat keresőkkel. Egy réteg mást keres, nem kapcsolatot, és nem is feltétlenül független.

Egy válás vagy szakítás után az emberek egy része nagy erőkkel keresi az újabb szerelmet, az újabb kapcsolatot, azt az embert, akivel újrakezdheti az életét. A társkeresés egy másik üzemmódja az, amikor a kapcsolatot csupán a testiségre korlátozzák a felek. A kapcsolatok egy új dimenziója ez, amely régen is volt, csak most már kiterjedt az ismerkedés az internet világára is. Aztán vannak azok, akik elvágyódnak a jó intim együttlét érdekében társuktól, házastársuktól, akitől nem kapják meg azt, amire vágynak, így másnál keresik meg erre a gyógymódot.

Egy hosszú kapcsolatból nem mindenki vágyik azonnal egy tartós párkapcsolatra, ezért sokan döntenek a szextársi kapcsolat mellett. Az alkalmi, egyéjszakás kalandok során azonban meglepődhetnek a felek, hogy nincs meg ahhoz az ismeretségük, hogy egymásra tudjanak hangolódni, így a szex nem biztos, hogy azt az élményt nyújtja, amire vágynak. Más azonban akkor, ha nem vágyik társra egy ideig, komoly kapcsolatot sem szeretne, viszont testi vágyait meg és ki szeretné élni. Létezik egy jelenség, amelyet csak „fuckbuddy”-nak hívnak. Olyan kapcsolat ez, amelyben a másik féllel mégiscsak kapcsolatban van, de nem szól másról, csakis a szexről. Ha nem független a partnerrel kezd kapcsolatot, akkor el kell fogadni, hogy a szex után igazi párjához tér haza. Ha érzelemmentesen kezdődik is az ilyen kapcsolat, előfordulhat, hogy valamelyik fél mélyebb érzelmeket kezd táplálni a másik felé, ez pedig fájdalmas lehet.

Ebben a formációban a felek nem idegenek egymásnak, még bizalmat is táplálnak egymás felé és az együttlétekben is bejáratott már, hiszen nem egyszer találkoznak, hanem huzamosabb ideje. A találkozások során megismerik egymás testét, egymás igényeit, és jól működő szexkapcsolattá alakulhat. Az időtöltés java lepedőakrobatikával megy el, nincsen számonkérés, elköteleződés.

Habár most a jelenség megfogalmazása újszerű, mégis a régi korokban ugyanúgy jelen volt a szexpartnerség, csak nem nevezték nevén, ráadásul titkolták is. Sok pár él monogám kapcsolatban, de mindennek van másik vonulata is, így a tartós kapcsolat igénye nélkül egyre többen választják a fuckbuddyt. Ugyanazok a játékszabályok érvényesek mindkét fél részére, tehát nincs kettős mérce. Megbíznak egymásban, a szex biztonságos mind a nem kívánt fertőzések, mind a terhesség elkerülése érdekében. A fuckbuddy-kapcsolat őszinteséget feltételez mind a párja, mind pedig a szexpartnere felé.

(Forrás: theguardian.com, telegraph.co.uk/képek)