Jump to content

Miért a tinderes pasik a legrosszabbak?

2016. 09. 19. 09:29

Valószínűleg mindenkinek ismerős a jobbra-balra tologatás kálváriája – akinek nem, az örüljön neki, hogy kimaradt ebből a húspiacból, ahol a lányok az igaz szerelmet, a fiúk egy gyors numerát keresnek. Persze akadnak kivételek (csak szexre éhes lányok és lelki társukat kutató fiúk), de egy friss kutatás is kimutatta: a férfiak leginkább tényleg csak azt akarják, és ehhez előszeretettel használják a Tindert.

Tudjuk, hogy vannak kedves, tisztességes srácok (valahol, mert mondjuk találkozni szinte lehetetlen velük), de a Manchester Metropolitan Egyetem kutatásából kiderül: a tinderes fiúk nem ilyenek.

Egy felmérés során kiderült, hogy az appot használó férfiak nagy része úgy érzi, joga van lefeküdni azzal a lánnyal, akivel randira ment a társkereső használata után – mintha a Tinder egy speciálisan erre fejlesztett platform lenne, és mindenki csak szexet keresne rajta.

A kutatásból kiderült, hogy a férfiak leginkább akkor érzik úgy, hogy joguk van ágynak dönteni téged, ha a képeiden jobban nézel ki, mint élőben – így akarnak egyfajta revansot venni azért, mert úgy érzik, át lettek verve.

Igen, olyan szörnyű, amilyennek hangzik: a résztvevők jó része azt mondta, hogy ha a randin megjelenő lány nem olyan szép, mint azt a képekből gondolták, úgy érzik, hogy átverték őket, és megilleti őket egy „vigasznumera” a csalódásért.

Dr. Jenny van Hooff, az egyetem kutatója elmondta, hogy a srácok ezzel egyszerre gyorsítják fel és teszik semmissé az intimitást; egy előre csomagolt, élvezhető éjszakát szeretnének, ha már elmentek a randira, és meghívták a lányt valamire.

Úgy látják, hogy energiát, időt és pénzt fektettek valami olyanba, ami nem felelt meg az előzetes elvárásaiknak, ezért kárpótlást keresnek.

A résztvevők pedig ezt nem is szégyellik: a Style Caster beszámolója szerint egy 29 éves férfi azt írta a tesztben, hogy ha a lány nem olyan szép, sportos és vékony, ahogy számított rá, akkor vagy nagyon hamar lelép, vagy megpróbál valami jót kihozni a dologból.

Egy 34 éves delikvens egyenesen azt írta, hogy természetes, ha az emberek kihasználják egymást, a Tinder ezt csak sokkal könnyebbé tette.

Kiábrándító nyilatkozatok ezek olyan emberektől, akikben jó eséllyel mi az igazit keresnénk.

Valójában semmit. Tanácsolhatnám, hogy csak valósághű fotókat használj és ne machináld a képeidet, de ez valószínűleg nem állítaná meg a csak szexre éhes férfiakat, bármit is mondanak. 

És különben is, független, önálló nő vagy,  szóval olyan fotót posztolsz magadról, amilyet csak szeretnél (girlpower!).

A legjobb, amit tehetsz, hogy tudod, mibe mész bele egy Tinder-randin – valószínűleg a srác egy gyors numeráért jött, ha pedig nem, azt úgyis észre fogod venni. Ennek ellenére sincs minden veszve – vannak azért még fiúk, akik tényleg ismerkedni akarnak a társkeresőn, csak meg kell őket találni!

(Forrás: stylecaster.com)