Jump to content

Szex és más semmi?

2016. 07. 26. 10:40

Általában azért többre vágyunk egy éjszakánál. Főleg a nők. Vagy mégsem?

Szexuális vágyainkban épp úgy testet öltenek elemi ösztöneink, mint érzelmi szükségleteink. A párkapcsolatban általában a bizalom, az elfogadás és a szeretet ágyaz meg az éjszakai forró öleléseknek, lehetőséget adva annak, hogy a szexben ne csak testi vágyaink találjanak kielégülésre. De mindez terhes is lehet, hiszen egy párkapcsolatban nemcsak az örömökön osztozunk, és mivel a szex egy őszinte övezet, gyakran feszültségeink, negatív energiáink is ott kerülnek felszínre. Azért őszinte, mert hiába színlelünk, testünk nem hazudik. Ha nem vagyunk jelen, ha valami hibádzik, ha másra vágyunk, a szex felszabadító, feszültségoldó, kielégítő életenergiája elmarad.

Ilyen szempontból mindjárt felértékelődik az alkalmi kalandok szerepe, nincs teher, nincsenek elvárások, nincs felelősség csak élvezet.

De nem is ez a lényeg. Nincs értelme absztrakt módon meghatározni a szex különféle formáinak értékét, vagy minőségét. Hogy melyik jobb: egy izgalmas kaland, vagy egy mély érzelmekre alapozott együttlét. Érdemes inkább saját szexuális működésünket megismerni és megérteni. De ez sem állandó, változik, ahogyan mi magunk is változunk. Nem kifizetődő vágyaink ellenében cselekedni, persze párkapcsolatban az is fontos, hogy mindezt közvetítsük párunk felé.

A szex olyan területe életünkre, ahol nemcsak pozitív energiák kerülnek felszínre, hanem félelmeink és szorongásaink is. De egyúttal lehetőséget ad arra, hogy ezek a sebek gyógyuljanak.

(Forrás: hajraegeszseg.hu)