Jump to content

Női szeszély a párválasztásban

2016. 07. 20. 17:00

Mi nők majdcsak mindig a szerelemre gondolunk. Ha van szerelmünk, akkor azért, mert jól érezzük magunkat, boldogok vagyunk, ha pedig társ nélkül élünk, akkor meg azért. Ha elérhetetlen, ha viszonzatlan szerelem gyötör, akkor is a szerelemre gondolunk.

Ha a nő ennyit gondol a szerelemre, akkor az is feltételezhető, hogy a férfiak sokkal bonyolultabbak nálunk? Nem feltétlenül bonyolultabbak, de az tény, hogy kevésbé tárulkoznak ki annyira, mint mi. A hölgyek cseverésznek, a legtöbbnek folyton jár a szája. Ha nem így van, akkor betegség létére következtet a környezete. Nos, a férfiak esetében a beszéd a hódítást szolgálja. Ez a beszédesség, ez az őszinteség el is tűnhet akkor, amikor már a nőt megkapták, mellettük van párjukként, vagy netán feleségül is vették. Ha azonban túlságosan lelkük mélyére engednék a nőket a férfiak, akkor a varázsuk is megszűnne. Nem is baj az, ha nem felel meg egy férfi a nő minden egyes elképzelésének, akkor ugyanis túlságosan belesimul az illúzióba, és az a férfi már lényegében nem is férfi.

A nők könnyebben alkalmazkodnak, a férfiak pedig jóval nehezebben. Csakhogy ebbe az állapotba a nők hajtották bele a férfiakat. Az evolúció úgy alakította, hogy a férfi megrögzöttebb legyen, hiszen a nők az ilyen férfiakra buktak már korábban is.

A nő szereti az izgalmakat, a nem szürke és unalmas férfiakat, vagyis abban lát fantáziát, aki idegesíti. Az biztos, hogy egy ilyen férfi kihívásokat tartogat, és a nőnek éppen ez kell.

Habár a tudományban és a művészetben leginkább a férfiak jeleskednek, a nők abban profik, hogy más agyába lássanak. Jobbak vagyunk abban, hogy másik lelkiállapotára következtetni tudjunk olyan apró jelzésekből, amely sok férfi számára érthetetlen, láthatatlan. Ez azért is van, mert az az agyterület, amely az emberekre hangolódik, a nőknél nagyobb. Hiába gondolunk nagyon sokat a szerelemre, azért nem veszítjük el eszünket. Az anyaság az a másik állapot, amely egy nő életére nagy hatással van, és gyerekeinket különlegesnek, szépnek látjuk. Nem feltétlenül minden hölgy esetében, de a legtöbbünknél működik a jó memória, így aztán dátumok, események vésődnek be olyan mélyen, amelyet a férfi fel sem tud idézni. A hippocampus esetünkben fokozottabban működik, és az anyasággal fokozódik ez.

Létezik az a kifejezés, hogy női szeszély, azonban ennek biológiai alapjai is vannak, ugyanis a magas tesztoszteronszintű férfiak hatnak legjobban a nőkre. Termékeny napjaikon az amúgy izzadtságszagú ruházat is sokkal vonzóbb számukra, mint más napokon. Ezt nevezik a kapcsolatokban annak, hogy a szerelemhez szükséges a kémia. Az a férfi, akinek immunrendszere nagyon eltér a nő immunrendszerétől, semmilyen vonzalmat nem fog táplálni.

(Forrás: themodernman.com, heswexperts.com/képek)