Jump to content

Mindig ugyanaz történik, de mi a hiba?

2016. 06. 07. 19:00

Az egyedül lévő emberek nem feltétlenül magányosak. Keresik ugyan társukat, de nem szeretnek sok mindenben megalkudni. Mindenki a számára tökéletest keresi. Aztán vannak olyanok, akik cserélgetik a partnereket azért, mert egyikben sem találják azt, akit keresnek. Kiben van a hiba?

Te is azok közé tartozol, aki próbál párt találni, nyitott is vagy, ismerkedsz, de sosem a megfelelő ember kerül melléd? A hiba nem bennük van, hanem benned. Véletlenszerű kapcsolat, találkozás nincs, mint tudjuk. Minden azért történik, hogy a kapcsolat során tanuljatok egymástól, tanítsatok egymásnak. Aki azonban nem vonja le a következtetéseket egy-egy kapcsolatából, az addig fogja járni azt az utat, amíg meg nem tanulja, amit kell. Egyszóval az előzőekből tapasztalt tudást, ismeretet felhasználja a jelenben. Vonzzuk magunkhoz az embereket ezzel a viselkedéssel. Ha tehát nem tanultuk meg a leckét, akkor folyamatosan olyan emberekkel fogunk ismerkedni, mint az előzőek voltak. Lehet a neve és a külseje egészen más mindegyiknek, mégis úgy érezzük, mintha egy helyben topognánk, és semmit nem haladnánk. Ha pedig levonjuk a következtetést a kapcsolatainkból és rájövünk a tanításra, akkor fejlődünk, és ez a fejlődés szolgálja bármilyen kapcsolatunkat, beleértve szerelmi életünket is.

Figyeld csak meg magad, észreveszed magadon ezeket a típusjegyeket?

Bohém, jókedvű személy vagy, és igyekszel az életet sem véresen komolyan venni és kezelni? Kiváló, a túléléshez és a boldog élethez nagyon fontos tényező, de ez azzal a veszéllyel jár, hogy a kapcsolataidban sem kezelnek másként. Nem tudják eldönteni, hogy hihetnek-e neked vagy sem. Visszafelé pontosan azt kapod, amit adsz is.

Tyúkanyó típus vagy? Magadat háttérbe szorítva, mindig a párodat helyezed előtérbe, saját magad szükségleteit elnyomod csak azért, hogy neki tudj adni, neki kedvezz? Pont így fognak veled viselkedni, háttérbe szorít és kihasználja azt a törődést, amit te nyújtasz. Valameddig ez élvezhető helyzet, később aztán nagyon kényelmetlenné válhat.

A másik végletet alkotók azok, akik magukkal vannak túlságosan elfoglalva, így társuk igyekszik a kedvükbe járni. Ez az egyoldalúság sem vezet jóra.

Kapcsolataid során feladataid vannak, amelyeket teljesítened kell. Ha azt érzed, hogy mindig hasonlóan rossz kapcsolatokat építesz ki, a hibákat ne a másikban keresd, hanem legelőször magadban. Ha megérted, rájössz, hogy mi volt a lecke az előző kapcsolatodban, akkor a haladás útjára léptél.

(Forrás: weddbook.com, biggirlsdonotcry.deviantart.com/képek)