Jump to content

Mit tegyünk, ha párunk elfelejtette az évfordulót?

2015. 07. 20. 12:12

Erre mondják azt, hogy túl kevés, túl későn. Nincs az a kifogás, ami elfogadható lenne abban az esetben, ha életünk szerelme elfelejti az évfordulót. Vagy talán mégis van? Igen, az a fránya tudomány.

Vannak férfiak, akik egyszerűen hajlamosabbak rá, mint a többiek. Jelentéktelen dolgokra emlékeznek (pl. az első kocsijának a rendszáma), bezzeg a szülinapra/névnapra/közös évfordulóra nem.

Ha szerencsésebb vagy akkor nem, ha viszont a nők nagy átlagához tartozol, akkor valószínűleg ismered az érzést, amikor eljön a szülinapod vagy a közös évfordulótok ideje, és izgatottan várod a meglepetést. Ami nem jön el. Mert ott áll üres kézzel, te pedig csak vársz és vársz, hátha mégis meglep valamivel. Elég lenne egy szál szikkadt kóró is. Valami árva jele annak, hogy gondolt rád (rátok). De nem. Egyre kétségbeesettebb vagy, majd dühösebb, ő pedig nem érti, mi bajod.

Ekkor kibököd, és jönnek a kifogások, ami falra hányt borsó, mert minden egyes ürügy hallatán csak idegesebb leszel. Nem érted, hogy felejthette el, amikor te alig vártad. Nos, sajnos a férfiak többsége így van beállítva.

Legalábbis egy norvég kutatás szerint. (Fogadok, hogy ezt is férfiak mutatták ki.) A kísérlet során különböző dolgokra kellett emlékezniük a férfiaknak és a nőknek, és immár hivatalosan kimutatták: a férfiak sokkal rosszabb emlékezőtehetséggel rendelkeznek, mint a nők. De nyugalom hölgyek, van ennél is rosszabb: a tudósoknak azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy a férfiak ugyanolyan feledékenyek 30 éves, mint 60 éves korban. Jó hír, hogy a kor nem számít!

A helyzet annál is kétségbeejtőbb, hiszen rengeteg eszköz áll a rendelkezésünkre, amivel emlékeztethetjük magunkat a fontosabb dátumokra: ott a laptop, a mobil, a digitális kütyüktől idegenkedőknek pedig a határidőnapló…

Mit tegyünk tehát? Tényleg ennyire reménytelen lenne a helyzet? A férfiak 90%-ánál sajnos nem működik, ha teszteljük őket (azaz meg sem említjük, hogy jeles dátum közeleg), mert csak frusztráltabbak leszünk a csalódástól. Igazából, ha azt akarjuk, hogy emlékezzen, sajnos nekünk kell akcióba lépni.

Választhatunk az alábbi opciók közül:
- bekarikázzuk a napot a naptárában (ez talán kicsit kétségbeesett cselekedet, de működhet, hátha rájön, mit jelent a jeles dátum),
- ha pl. az évfordulóról van szó, szóban megemlíthetjük neki, hogy emlékszik-e, milyen csodás volt az első randi/amikor megismerkedtetek,
- segítségül hívjuk a barátokat (megkéred egyik/legjobb barátodat/barátnődet, hogy legyen szíves emlékeztetni párodat az évfordulóra),
- vagy pedig udvariasan emlékeztetjük szerelmünket az évfordulóra, és biztosítjuk afelől, hogy még jóvá teheti. Csak ne tartsuk magunkban.


Fotó: pixabay.com