Jump to content

Ezeken mész keresztül 12-től 89-ig

2015. 04. 01. 11:21

Brit tudósok a múlt héten számtalan korábbi kutatás eredményeinek felhasználásával felvázolták a női élet fontosabb mérföldköveit, 12-től, azaz a nővé érés kezdetétől egészen a sírig. Most megtudhatod, hol tartasz a korodhoz képest, és hogy a statisztikák alapján mit tartogathat számodra még az élet!

12- Az első menstruáció 12 évesen és 7 hónaposan jön meg a kutatók szerint, bár a genetikai erre is hatással van.

14- A szülők szempontjából ez a legnehezebben elviselhető időszak, a hormonoknak köszönhetően igazi érzelmi hullámvasutat produkálnak a lányok, de most kezdenek el először sminkelni, inni és fiúzni is.

15- Az első csók.

16- A legtöbb lány ilyenkor veszíti el a szüzességét.

18- Szexuálisan már tapasztaltabbak a lányok, több partneren is túl vannak, ebben az időben érik el az első orgazmusukat mással.

20- Ahhoz, hogy a jövőben boldog kapcsolatban élhessenek, eddig kellett volna várniuk az első szeretővel. A texasi egyetem kutatói szerint ugyanis azok a lányok, akik inkább kivárnak, jobb tanulmányi eredményeket produkálnak, magasabban fizető munkájuk és boldogabb házasságuk is lesz.

22- A gyerekkori kedvenc ételek már nem ízlenek annyira, elkezdenek kísérletezni új, különlegesebb ételekkel.

25- A szexuális magabiztosság mélypontja. Túl sokat aggódnak az alakjuk miatt, folyamatosan másokkal hasonlítgatják össze magukat.

27- Egy átlagos nő négy alkalommal lesz szerelmes az életében, a legtöbben ekkorra túl vannak a harmadikon, akivel aztán meg is állapodnak.

28- Ilyenkor a legvalószínűbb, hogy megcsalják a barátjukat.

29- A párjukkal saját lakásba költöznek.

30- Első gyerek és az első esküvő.

32- Két-három évtizednyi kísérletezés és tengernyi elrontott frizura után végre megtalálják a hozzájuk illő hajstílust!

34- Fizikailag és lelkileg ez lenne a legtökéletesebb időpont az első kisbaba megszülésére.

35- A gyereknevelés és a munka mellett ilyenkor érzik a legfeszültebbnek magukat.

38- Anyagi függetlenség, a biztos karrier csúcsa.

39- Ekkor keresik a legtöbbet életük során.

40- Az első válás.

47- Az utolsó nyár, amikor még kényelmesen érzik magukat bikiniben. Jövőre már konszolidált, egyrészes fürdőruhát húznak. 48- Elkezdenek lemondani a csinos külsőről, úgy érzik, szépségük gyorsan fakul. 49- Az első unoka megszületése.

50- Az ősz hajszálak elterjedése.

51- Az utolsó mensrtuáció. Úgy érzik, láthatatlanná váltak a férfiak számára, már nem kapnak elismerő pillantásokat, bókokat az utcán, vagy társaságban.

52- A legtöbben ilyenkor gondolkodnak el rajta komolyan, hogy a plasztikai sebész kése alá feküdjenek.

55- Úgy érzik, két tűz közé kerültek, míg a fiatalabb generációk is komolyan számítanak a segítségükre, addig az idősebb rokonokról is nekik kell gondoskodni.

58- Ha még dolgoznak, akkor ez az az időszak, amikor végre sikerült megtalálni a tökéletes munka-magánélet egyensúlyt. Hosszú ebédszüneteket engedhetnek meg maguknak, kevesebbet túlóráznak és végre arra is jut idejük, hogy élvezzék az életet.

60- Immár nem kell aggódni a teherbeesés miatt, és pihenni is több idejük van, emiatt a szexuális életük is a reneszánszát éli.

63- A legtöbben ilyenkor mennek nyugdíjba.

65- A nők tizede új szerelmi viszonyba kezd, ha pedig stabil párkapcsolatban élnek, ilyenkor érzik úgy, hogy szívesen kipróbálnának az ágyban valami újat is.

82- Az átlagos előre várható élettartam 82.9 év.

(Daily Mail, kép: sheknows.com)