Jump to content

Filmes szerelmespárok, akik a valóságban utálják egymást

2015. 02. 23. 11:21

Azt csicsergik a madarak, hogy A szürke ötven árnyalatának főszereplői, akik a vásznon mágnesként vonzódnak egymáshoz, a valóságban ki nem állhatják egymást. Ám nem ők az elsők, akiknek igazi gyötrelem lehetett a szerelmes jelenetek forgatása.

Jó dolog a munka szempontjából is, ha két színész között érezhetően izzik a levegő forgatáskor. Tudjuk, Brad Pitt és Angelina Jolie szerelme is a Mr és Mrs Smith idején szökkent szárba, eredménye pedig nem csak egy sikeres film, hanem egy –most már hét gyermekes- család is. Azonban az is gyakran előfordul, hogy a szenvedélyes szerelmes párt alakító színészek, akik a filmvásznon majd megőrülnek egymásért, a valóságban ki nem álhatják a másik látványát sem.

-Ryan Gosling és Rachel McAdams hiába alakított szerelmespárt a Szerelmünk lapjai című filmben, a vásznon oly izzó szenvedély az életben éppen ellenkező előjelt kapott. Gosling állítólag rögtön a forgatás megkezdése után arra kérte Nick Cassavetes rendezőt, hogy cserélje le partnernőjét valaki másra. Cassavates pedig tisztán emlékszik arra az esetre, amikor egyszer rányitotta az ajtót Goslingra és McAdamsre, akik épp a torkuk szakadtából üvöltöztek egymással. Később azonban rendezhették a vitás nézeteiket, ugyanis egy időben valóban egy párt alkottak.

-Billy Baldwin és Sharon Stone főszereplésével forgatott Sliver című film az Elemi ösztön túlfűtött hangulatát szerette volna megismételni –sikertelenül. A kémia olyan szinten nem működött a két színész között, hogy Stone egy csókjelenetben még alaposan meg is harapta partnerének nyelvét, aki ennek köszönhetően egy hétig nem tudott beszélni sem. A filmet ezzel együtt sikerült befejezni, bár nem aratott nagy elismerést, az Imdb-n például csak 4,9 pontot kapott.

-Azt gondolnád, a bájos mosolyú, kedves Julia Robertsért mindenki rajong, ugye? Akkor valószínűleg épp Nick Nolte az a kivétel, aki erősíti a szabályt. A zűr bajjal jár című film forgatása annyira megviselte őket, hogy még évekkel később sem képesek egymásról pozitívan nyilatkozni. Roberts egyszerűen ’gusztustalan emberi lénynek’ titulálta Nolte-t, aki erre rákontrázva kijelentette, az egykori Pretty woman cseppet sem kedves nő.

-Rómeó és Júlia sem rajongott egymásért a valóságban, legalábbis a Leonardo DiCaprio és Claire Danes által megformált alakok egy cseppet sem szívlelték egymást! Danes utálta DiCaprio éretlenségét, ám idővel sem sokat javult róla a véleménye, legutóbbi nyilatkozatában ugyanis csak egy „nagy, kövér felnőttnek” titulálta.

-Melyik férfi ne akarná a hatvanas évek dögös szexszimbólumát, Marilyn Monroe-t megcsókolni? A válasz: Tony Curtis! A Van aki forrón szereti című film forgatása során Curtis úgy nyilatkozott, Monroe-val csókolózni olyan volt, mint lesmárolni Hitlert. Aú.

(Kép: fanpop.com)