Jump to content

7 bók, amit a férfiak utálnak hallani

2015. 01. 21. 11:07

Hiába szeretnél a pasidnak kedveskedni, ha rosszul fogalmazol, akár könnyen meg is bánthatod ügyetlen bókjaiddal! Összeszedtük azokat a mondatokat, amiket a férfiak egyáltalán nem hallanak szívesen.

-„Édes vagy, hogy segíteni szeretnél a takarításban, de egyedül sokkal gyorsabban végzek!”

Ismerjük az érzést, egy hosszú, fárasztó nap után nincs türelmed kivárni, amíg a pasid elvégzi harmincháromszor annyi idő alatt azt a munkát, amivel te rutinosan pár pillanat alatt kész lennél. De senki sem szereti úgy érezni, hogy nem elég jó valamiben, és ez alól a férfiak sem kivételek. Ha így fogalmazol, azt fogja hinni, lassúnak és haszontalannak tartod. Inkább mondd el neki, mennyire örülsz a segítségnek, nehogy a végén még elvedd a házimunkától a kedvét!

-„Hihetetlen, hogy meg tudtad szerelni azt a csöpögő csapot!”

Semmiképp sem tanácsos hangot adni a meglepetésednek, ha a párod szakember segítsége nélkül képes volt megoldani egy problémát a háztartásban. A férfiak nem szeretik ugyanis, ha megkérdőjelezed veleszületett műszaki tehetségüket.

-„Nézd, én ÍGY szoktam a ruhákat hajtogatni. Azért köszi, hogy megpróbáltad.”

A ’megpróbáltad’ szó sohase szerepeljen a párodnak szóló dicséretek között, hiszen ez azt fogja számára üzenni, hogy hiába igyekezett, elbukott. Inkább értékeld a segítségét!

-„Te vagy az egyetlen ember, akivel igazán beszélgethetek.”

Hagyd meg a kiadós lelkizéseket másnak. A pasid nem szeretne a barátnőd, a tesód, az anyukád és a terapeutád is lenni egy személyben. Ezzel ráadásul túl nagy nyomást helyezel rá. Mondd neki inkább azt, hogy ő a kedvenc beszélhgetőpartnered, de nem az egyetlen.

-„Olyan cuki vagy!”

A férfiak a legritkább esetben szeretnek egy kalap alá kerülni a kiscicákkal, kutyakölykökkel és kisbabákkal. Ha úgy érzi, főképp cukinak tartod, az olyan, mintha kisfiúként tekintenél rá, ami nem fogja elősegíteni az egészséges, érett, felnőtt kapcsolatot köztetek. Inkább súgd meg neki, milyen férfiasnak és jóképűnek tartod...

-„Ez az ajándék nem igazán az én ízlésemet tükrözi, de hát a szándék a fontos.”

Igen, köszönd meg neki, hogy gondolt rád, de ne szóld le az ajándékát, bármit is kapsz, hiszen ezzel azt sugallod, hogy nem is ismer igazán. Értékeld a nagyvonalúságát, és vedd néha fel a nyakláncot, vagy ruhát, amit tőle kaptál, még ha nem is tetszik neked annyira. A következő alkalom előtt pedig, amikor valamilyen ünnepelnivaló közeleg, mutass rá neki a kirakatban olyan holmikra, amik viszont a te ízlésed szerint valók.

-„Te vagy a legklasszabb az ágyban!”

Amellett, hogy szeretne téged boldoggá tenni az ágyban is, nem biztos, hogy a párod értékeli, ha összehasonlítod őt korábbi szerelmeiddel, mert így azonnal eszébe fog jutni, kik jártak előtte ott és vajon miket csinálhattak. Az exeket hagyjátok a lakáson kívül, még verbálisan is!

(Kép: fearlessmen.com)