Jump to content

5 dolog, amit tudnod kell házasság előtt

2015. 01. 10. 12:11

A tündérmesék legtöbbször házassággal és a „boldogan éltek, amíg meg nem haltak” frázissal érnek véget, de – valószínűleg most senkit sem ér meglepetés – az élet nem tündérmese. Sokszor vagyunk romantikus hangulatban vagy életszakaszban, de van néhány dolog, amivel jobb, ha tisztában vagyunk, mielőtt kimondanánk a boldogító (?) igent.

1. Nincs feltétel nélküli szeretet
A házastársad nem a gyereked. Hanem a társad, egy felnőtt ember, akivel le szeretnéd élni életed hátralevő részét. Nincs garancia arra, hogy minden egyes nap szeretni fogjátok egymást. Lesznek nehéz idők, amikor elég nehéz szeretni a másikat. Éppen ezért: a kapcsolaton állandóan dolgozni kell.

2. A gyerek utáni első két év lesz a kapcsolatotok legnehezebb időszaka
Ne hagyd, hogy ez az időszak eluralkodjon a házasságon. Az összes eddigi szokás és rutin teljesen a feje tetejére áll majd, amikor a gyerek megérkezik. Gyereket vállalni gyönyörű dolog – de az árnyoldalairól hallgatni szoktak. Ne hagyd, hogy a kialvatlanság, az idegesség ellenségessé tegyen és eltávolítson titeket egymástól.

3. Nem fogjátok mindig kívánni egymást
Előfordul majd, hogy nem egyszerre vagy nem ugyanúgy fogjátok kívánni egymást, de a helyzet az, hogy a szexuális vágy csak ritkán függ a partnertől. Leggyakrabban bennünk van a hiba – vagy a probléma. De aranyszabály, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ha nem vagyunk olyan passzban, találjunk más elfoglaltságot, kössük le a figyelmünket. Hidd el, többszörösen megtérül majd a látszólag vakvágányra tett szexuális energia.

4. A házastársért tett sok kis apró szívesség igazi örömöt csempész a kapcsolatotokba
Most nem az ajándékokról van szó. Az olyan apróságokra, kis figyelmességekre kell gondolni, hogy például becézzük a társunkat, vagy elmondjuk neki, hogy örülünk, hogy halljuk a hangját. Valóban apróságot ezek, de mivel ezzel mosolyt csalhatunk párunk arcára, egyáltalán nem elhanyagolható.

5. Soha ne te legyél az, aki nem akar helyrehozni valamit a házasságban
Természetesen sosem egy valakinek kell mindent megcsinálnia, nem erről van szó. Csak ha valamit meg kell oldani, ne rajtad múljon! Sok házasság bukik el azon, hogy az egyik fél köti az ebet a karóhoz. Pedig már sokan és sokszor elmondták, hogy a házasságban van egy nagyon fontos dolog: kompromisszum. Legyünk őszinték, aki ezt nem ismeri fel, annak egyszerűen nem való a házasság.

 

www.salon.com