Jump to content

A házasság előtti viszonyok boldogtalanná tesznek?

2014. 08. 27. 15:13

Egy friss kutatás megállapította, hogy azok a nők, akik szabadosabb életet éltek, mielőtt bekötötték volna a fejüket, később kevesebb boldogságot találnak a házasságukban. Meglepő módon a férfiak házas boldogságszintjét nem befolyásolta az agglegény korban folytatott kicsapongó élet.

A kutatócsoport felmérése során arra a következtetésre jutott, hogy azok a nők, akik egész életükben kizárólag a férjükkel éltek nemi életet, sokkal nagyobb eséllyel voltak kiemelkedően elégedettek a házasságukkal.

Azoknak, akik a házasságkötés előtt egyáltalán nem háltak együtt mással, mintegy 50%-a nyilatkozott igen pozitívan a kapcsolatáról. Ellenben ha legalább két másik szexuális partnerük is volt leánykorukban, akkor már csak 42%-uk vallotta elégedettnek magát. Tíz szexuális partner fölött pedig ez a szám 22%-ra zuhant.

A kutatásból úgy tűnik, a férfiakat kevésbé zavarja össze a kicsapongó legényélet, náluk ugyanis semmiféle összefüggést nem találtak a korábbi partnerek száma és a házasságukkal való elégedettség között.

A szakemberek szerint a sok szexuális partner komoly kockázati tényezőnek számít a nők esetében, ha tökéletes házasság után áhitoznak. Ezért a hölgyeknek kétszer is meg kellene gondolniuk, mit (és kivel) tesznek, mielőtt az oltár elé állnának.

A kutatók véleménye szerint azok, akiknek számos szexuális viszonya volt a házasságkötésük előtt, később nehezebben tudnak a házastársukhoz kötődni, mivel az alternatív lehetőségek folyamatosan ott motoszkálnak a fejükben, örök kísértésként.

-Sokan azt hiszik a mai gondtalan, csak-egyszer-élünk felfogású generációban, hogy amit ma tesznek, ahogy ma élnek, az nem lesz hatással a jövőjükre. A mi kutatásunk azonban ennek épp az ellenkezőjét bizonyítja.

-Természetesen nem azt állítjuk, hogy a házasság előtti szex örökre elátkozza a kapcsolatot. De a túl sok partner már komoly kockázati tényezőt jelent.

-A sok kapcsolat pedig értelemszerűen sok szakítást is jelent. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez viszont cinikussá teheti az embert a kapcsolatokat és a szerelmeket illetően.

Hogy mi állhat annak a hátterében, hogy a férfiakat sem cinikussá, sem kiábrándulttá, sem pedig boldogtalanná nem teszi a házasság előtti promiszkuitás, illetve hogy ez a probléme vajon miért kizárólag a nőket érinti, arra sajnos nem tértek ki a kutatók.

(Kép: fanpop.com)