Jump to content

Szoros a kapcsolat a hálószoba és a munkahely között

2014. 06. 13. 11:32

Azoknak a férfiaknak, akik kevesebbet keresnek a feleségüknél, sokkal boldogabb a szexuális életük és a házasságuk is, állapította meg egy nagyívű felmérés.

A kutatók azt állítják, hogy a férfiak képtelenek egyformán jól teljesíteni a hálószobában és az irodában is, ebből pedig azt a következtetést vonják le, hogy jobban járnak, ha a havi bérük lesz alacsonyabb.

Egy nagyívű felmérésből ugyanis az derült ki, hogy a feleségüknél rosszabbul kereső férfiak 56%-a érezte úgy, hogy a szexuális élete perzselő és nagyon kielégítő. Ezzel szemben a feleségüknél jobban kereső uraknak csupán 44%-a nyilatkozott hasonló lelkesedéssel a témában.

Ezek az adatok talán ösztönzőleg hatnak a férfiakra annak elérésében, hogy ők is küzdjenek az egyenlő bérekért, mely nem tesz különbséget a nemek között.

A kapcsolati szakértő, Jean Hannah Edelstein erről így vélekedik:

-Köztudott, hogy a stressz a szexuális élet kárára válik. Ha egy párkapcsolatban mindkét fél körülbelül ugyanannyit keres, abból logikusan következik, hogy ezáltal a stressz is csökken, aminek pozitív hozadéka a javuló házasélet. Az egyenlő fizetés által pedig mindkét fél a másikkal egyenlőnek érezheti magát. Ez esetben egy olyan kapcsolatban vannak benne a felek, amihez mindketten egyformán járulnak hozzá, egyenlőek és ugyanannyit profitálnak is belőle. Nem azt mondom persze, hogy a férfiak most azonnal mondjanak fel, és áldozzák be karrierjüket a kielégítő házasélet oltárán. Hatékony lehet az is, ha a feleségükkel vállvetve harcolnak az egyenlő fizetésekért.

A Time Money magazin által felkért kutatók összesen 1010 házasembert faggattak ki családi életükről, melyből kiderült, azok a férfiak, akiknek a felesége többet keres, nagyobb arányban voltak elégedettek az életükkel, mint fordítva. A felmérésből az is kiderült, hogy ha az asszonyok kiemelkedően kerestek, a családi kasszát is bölcsebben kezelték.

Konklúzióként annyi megállapítható a tanulmányból, hogy ha a nőknek lehetősége van ugyanakkora fizetésért dolgozni, mint a férjeiknek, annak pozitívumai nem csak a bankszámlákon, de a hálószobákban is érzékelhető. 

(Kép:tsminteractive.com)