Jump to content

Konfliktusok gyökerei (egy férfi szemével)

2014. 05. 22. 16:24

Sok esetben a „lepedő” sem működik, mert olyan konfliktusok alakulnak ki a párok között, amelyek feloldhatatlannak tűnnek, és beékelik magukat a mindennapokba, bemásznak a hálószobába is. Kicsit nézzünk bele ebbe a világba, ami alkalomadtán olyannyira befolyásolhatja a szexuális életet is.

Sok esetben egy nagy veszekedés igen jól tud hatni a kapcsolatra, hiszen a kibékülés öröme és az ehhez kapcsolódó örömből fakadó, esetleges együttlét semmihez sem hasonlítható. Igen ám, de ezek a hordozott sérelmek gyakrabban okoznak elhidegülést, eltávolodást, mint az említett pozitívumokat.

Először is fontos, hogy mielőtt sértődés lesz valamiből, higgadtan tudjuk megkülönböztetni a véleményt az eltérő szándéktól, mert nagy a különbség!

Ha Ön megkérdezi élete párját, hogy "drágám, őszintén, tetszik Neked ez a ruha ami rajtam van?" A válasz lehet az is: nem tetszik. Fontos! Ez nem konfliktus. Ön kérdezett valamit, és mint felnőtt ember, a partnere válaszolt. Esetleg olyat, ami nem az ínyére való. A konfliktus nem vélemények ütközése, hanem szándékok találkozása. Ezt soha ne keverjük össze. Amennyiben azt kéri Öntől, hogy öltözzön át, és Ön nem szeretne. Na, ez már kettő különböző szándék, ebből lehet a konfliktus. De még mindig nincs veszve semmi! Meg lehet oldani a konfliktusokat sokféleképpen.

Mégpedig:

• Ön az erősebb, „lenyomja” partnerét és versengő módon az lesz, módosítás nélkül, amit Ön szeretne 
• Kompromisszumot köt
• Leülnek, és sok energiával megoldják a problémát úgy, hogy mindenkinek megfelelő legyen
• Fel sem teszi a kérdést…mert tudja, hogy konfliktus lesz belőle
• Alkalmazkodik, átöltözik☺

Szóval mielőtt egy véleménycsere konfliktussá válik, csak a veszekedés kedvéért, ne legyen veszekedés. Ha meg konfliktus lesz a vége, oldják meg valahogy az említett ötféle mód közül, és máris mehet tovább minden. Lényeg, hogy este kimondhassák: szent a béke.

Legyenek ápoltak és csinosak!

Dr. Csé

 

(Fotó: manningupsmart.com)