Jump to content

Pár perc alatt dől el a sorsunk

2014. 04. 25. 11:47

Nem tehetünk kétszer jó első benyomást, tartja a mondás, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy az első találkotáskor a legjobb formánkat tudjuk nyújtani. Egy friss kutatás szerint ráadásul nincs is több időnk, mint 12 percünk, hogy lenyűgözzük partnerünket az első találkozás során.

Egy széles körben végzett felmérés megállapította, hogy már az első pár percben eldöntjük, szimpatikus-e nekünk a másik, azaz van-e nálunk esélye, vagy sem.

A 2000 megkérdezett személy szerint mosolyunk a legfontosabb (64%), aztán az, vajon a másik szemébe nézünk-e (58%), majd a hangszínünk (25%).

A testápolásra is érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk, a válaszadók 59%-a ugyanis végtelenül hervasztónak tartja a kellemetlen testszagot, 53%-ukat pedig a szájszag riasztja el.

Talán nem az első randi az az alkalom, amikor bemutatót tarthatunk választékos trágár szókincsünből, az emberek 38%-át ugyanis a káromkodás inkább elrettenti.

Modern kultúránknak és az internetnek köszönhetően pedig már jóval a személyes találkozó előtt kialakul rólunk mások véleménye, a randi előtt az emberek 6%-a lecsekkolja a másikat a Facebookon, vagy a Twitteren.

Mivel mindenki igyekszik jó benyomást kelteni elsőre, a nagy találkozás előtt 25%-unk különös gondot fordít megjelenésére. A hölgyeknél ez rendszerint kimerül egy alapos látogatással a fodrásznál és a manikűrösnél, míg a férfiak egy része az alkalomra divatos borostát növeszt magának. A nők 6, a férfiak 5%-a még fogyókúrába is belefog az első találkozás előtt.

Ha minden előkészület ellenére mégsem úgy sikerült volna a randevú, ahogy szerették volna, a hölgyeknek még mindig nincs okuk az aggodalomra: a férfiak kétszer nagyobb eséllyel bocsájtanak meg és adnak újabb lehetőséget egy második találkára, mint a nők. 

(Forrás: Daily Mail, kép: sheknows.com )