Jump to content

Nincs is a császárnőn ruha!

2014. 04. 09. 15:32

A modern technika nem csak a szemüvegek, okostelefonok és intelligens hűtőszekrények területére tört be végérvényesen, hanem a ruhásszekrényeinkbe is! De aztán majd ne csodálkozzunk, ha egy bátor kisfiú a címbeli mondattal reagál.

Piacra dobtak ugyanis egy olyan high-tech kisestélyit, amely érzékeli, ha viselője beindul valami snájdik pasira –és azon nyomban átlátszóvá válik, adta hírül a Daily Dot.

Az INTIMACY 2.0 névre keresztel okos ruci megalkotása a kínai és holland székhelyű Roosegaarde Studió nevéhez fűződik, amely az interaktív művészet, divat és építészet területén szerzett eddig magának hírnevet. A fekete, illetve fehér színben elérhető ruhával az volt tervezőinek célja, hogy az intimitás és a technológia közötti kapcsolatot kifürkésszék.

Alapanyaga opaque smart e-foil, mely annál áttetszőbb lesz, minél több személyes kapcsolatba kerülünk az emberekkel. Ez bizonyára jó hír a feltörekvő celebecskéknek, popsztároknak és színésznőknek: többet nem kell a villantással fáradozniuk, ha a pletykalapok címlapjára szeretnének kerülni, elég ha csak rákacsintanak a vörösszőnyegről egy-egy vonzóbb újságíróra, vagy fotóriporterre.

Egy aprócska hiba sajnos azonban akad a ruhával: a szívritmus felgyorsulását érzékeli, és attól válik egyre áttetszőbbé. Annyira viszont már nem okos a szupergúnya, hogy felismerje, heves szívverésünket valóban szexuális vonzalom, vagy valami más váltotta ki. Így azonban könnyen előfordulhat, hogy egy gyors sprinttel a busz után ország-világ elé tárjuk akaratlanul is bájainkat.

(Képek: twirlit.com, Daily Dot)