Jump to content

„És igényt tartok még a kutya felére.”

2014. 03. 28. 12:10

Ha véget ér a románc, és elmúlik a szerelem, bizony sok válópernél csúnyán el tudnak durvulni az egykor még egymásért epekedő párok. Az emberi kreativitás pedig nem ismer határokat, ha arról van szó, hogyan szívassuk meg exünket...

A HuffPost a Redditen keresztül összeszedett pár vicces válóperes sztorit ügyvédek szájából, íme, nagyon jó szórakozást kívánunk.

-Egyszer egy válófélben lévő házaspár három órán keresztül azon vitatkozott, hogy melyiküknél töltsék a gyerekek a karácsonyt –míg rá nem jöttek, hogy mind a ketten zsidók...

-A kérdéses pár válópere totál szétesett azon, hogy kié legyen a masszázsfotel. Amúgy volt két gyerekük is, de csak nem bírtak az átkozott fotelről leszállni.

-A párnak két órájába telt, mire megegyeztek, ki kapja a hűtőszekrényben levő élelmiszereket. Az ételek ára kábé 40 dollárra rúgott, az én bérem viszont erre az időre 1000 dollárba került nekik.

-Egyszer résztvettem egy olyan bontóperes tárgyaláson, ahol a pár körülbelül másfél óra alatt megegyezett arról, hogyan osszák el a személyes ingóságaikat, a nyugdíjalapot, az ingatlant, és a hat hónapos gyerekük felügyeletét. A nap hátralevő részében viszont arról vitatkoztak órákon keresztül, hogyan osszák el a kutyával töltött időt. Ami a gyereküket illeti, csak annyit tettek a szerződésbe, hogy „ahogy erről a felek megállapodtak”. A kutyánál viszont minden apró részletet külön le kellett fektetni a nyaralástól a szigorú átadás-átvételi időpontig. Én szégyeltem magam, amiért résztveszek egy ilyen tárgyalásban.

-Volt egy esetem, ahol a feleség szűntelenül a férje főnökét hívogatta, hogy megpróbálja bemártani különféle bűnökkel volt házastársát, hogy aztán kirúgják. Abba persze nem gondolt bele, hogy a gyerektartást a férfi hogyan fogja munkanélküliként fizetni.

-Egy férfi egyszer annyira berágott a feleségére, amiért az fele-fele arányban akart osztozni a vagyonon, hogy cserébe a kutyájuk felét követelte. Nem megosztott felügyeletet, konkrétan a kutya felét, aki egyébként az asszony legkedvesebb kis társa volt. Több ezer dollárnyi pénzt rááldozott a jogi hercehurcákra, csak azért, hogy a kutyát elaltassák, elhamvasszák és ő megkapja a hamvak 50%-át. 


(Kép: olivecocomag)