Jump to content

„Az Úr a férjed, és a pasid az apád”

2014. 03. 25. 11:04

Amerikában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett ’szüzességi bálok’, melyek során a lányok apjukkal kelnek egybe, tisztaságot fogadva egészen az esküvőjükig.

Új jelenségként söpörtek végig Amerikán a szüzességi bálok, melyek során a lányok megígérik Isten és a családjuk előtt, hogy érintetlenek maradnak az esküvőjük napjáig, és ahol szimbolikusan az Úrhoz mennek feleségül. Már az AIDS elterjedését követően sokan fogadtak teljes szexuális absztinenciát az Egyesült Államokban, de az, hogy lányok a szüzességüket az apjuknak ajánlják fel ’megőrzésre’ egészen újkeletű.

Az esemény leginkább egy hatalmas esküvőhöz hasonlít, ahol a 12 éves hajadonok hófehér ruhában táncolnak az édesapjukkal, aki megígéri, hogy megőrzi gyermekük erényét a jövendőbeli férj számára. A ceremónia során, akárcsak egy rendes esküvőn, az apák a tisztaság gyűrűjét húzzák lányaik ujjára, mely a szüzesség melletti elköteleződésüket hivatott szimbolizálni. A tisztaság nem csak a szexre vonatkozik: a lányok semmilyen fizikai kontaktust nem létesíthetnek esküvőjükig senkivel, még egy csók sem csattanhat el a nagy napig.

A résztvevő apák megállapodást írnak alá a bál során megfogadva, hogy minden áron megvédelmezik leánykájuk erényét, a lányok pedig egy hófehér rózsát helyeznek el a kereszten, majd esküvői táncot lejtenének az apjukkal, így fogadva tisztaságot és szűzi életet.

-A szertatrás egyik előnye, hogy így a lányok elkerülhetik, hogy egy csomó varangyot végig kelljen csókolniuk, mielőtt rájuk találna a szőke herceg,-állítja az egyik apa.

Miközben a lánya ujjára húzza a gyűrűt, így szól: -Ez emlékeztetni fog rá, hogy a tisztaság milyen nagy érték. Mostantól fogva az Úr a házastársad, és az apád a barátod.

(Kép:wallsave.com)