Jump to content

Bepillantás a női orgazmus rejtelmeibe

2014. 03. 24. 15:09

Vajon mikor van nagyobb esélye egy nőnek az orgazmusra? Egy forró éjszakán alkalmi partnerével, vagy a megszokott, régi párjával otthon a kopott kanapén?

Heteroszexuális nők gyönyörének forrását kutatva a tudósok több ezer nőt kérdeztek szexuális szokásaikról. Négy szempontot vizsgáltak:

-A párok kipróbálnak-e különféle technikákat?

-Milyen régóta vannak együtt partnereikkel?

-Egyájszakás kalandok esetében ez volt az első alkalom ugyanazzal a partnerrel, vagy már korábban is előfordult, és ha igen, hányszor?

-A férfi számára mennyire fontos, hogy kielégítse a nő szexuális igényeit?

2005 és 2011 között a kutatók két különböző típusú csoportot vizsgáltak: 7000 olyan nőt, akinek bevallottan voltak alkalmi kapcsolatai, illetve 6500 másikat, aki legalább fél éve együtt volt partnerével. A megkérdezettek egyöntetűen kijelentették, hogy számukra a szexuális élvezet és az orgazmus szorosan összefonódik. Mind az alkalmi kapcsolatokban, mind a hosszú távú viszonyok esetében az orgazmust a résztvevők a szexuális élvezettel kapcsolták össze, illetve hatszor nagyobb valószínűséggel értékelték kielégítőnek az együttlétet, ha orgazmusuk is volt. Tehát ha egy férfi szeretné, ha partnere elégedetten mászna ki mellőle az ágyból, igyekeznie kell, hogy a partnernőjét is a csúcsra juttassa.

A kérdőívek arra is rávilágítottak hogy a párok minél több technikát alkalmaztak az együttlét során (orális szex, kézi stimuláció, behatolás), a nők annál könnyebben tudtak elélvezni. Ez a változatosság azonban jobbára a hosszabb ideje együtt levő párokat jellemzi. A kutatásból kiderült ugyanis, hogy az alkalmi kapcsolatok esetében többnyire csak behatolás történik.

Egyéjszakás kapcsolatai során nők csupán 11%-a él át orgazmust. Ez a szám 16%-ra nő, ha már korábban együtt volt ugyanezzel az alkalmi partnerrel, ha pedig már legalább négyszer, akkor 34%-ra ugrott az orgazmus valószínűsége. Ebből azt a következtetést tudjuk levonni, hogy a szexuális gyönyör nagyban függ attól, hogy a partnerek mennyire ismerik egymás testének igényeit és vágyait.

A hosszabb kapcsolatban élő nőknek viszont 67%-a nyilatkozott úgy, hogy volt orgazmusa párjával való legutolsó eggyüttléte során. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos az ágyban az érzelem és az elköteleződés.

Hogy mennyire találták élvezetesnek a hancúrozást, a válaszadók között ismét eltérés tapasztalható. Míg a stabil kapcsolatban élők 81%-a nagyon élvezte az együttlétet, addig az egyéjszakás kalandornőknek csupán a fele.

Ami a negyedik szempontot illeti, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy egy hosszú ideje együtt élő pár férfitagjának sokkal fontosabb, hogy a partnernőjének is örömet okozzon, mint a futó kalandoknál.

Konklúzióként levonhatjuk, hogy a nők szexuális boldogsága a változatos technikákon és a stabil partneren alapszik. Megismerni a másik testét, igényeit, vágyait némi időbe kerül ugyan, de a mindkét fél számára kielégítő, boldog szexuális kapcsolat bőven megéri a befektetett energiákat.

(Kép: The Sun)