Jump to content

Elő a szoknyával télen is

2017. 11. 23. 17:00

Beköszöntött az esős, hideg, télies időszak. A természet erejével úgy lehet felvenni a kesztyűt, hogy nem hagyjuk, hogy negatívan hasson hangulatunkra, és dacoljunk azzal. De még csak a ruházkodásunkra sem kihatnia a hidegnek, vagyis nyugodtan viselj szoknyát akkor is, ha kint mínuszok repkednek.

Nem mindenki vallja magát igazán szoknyás típusnak, de ha igazán csinosan akarunk mutatni, akkor sokan elővesszük nőies énünket, és a nadrág helyett szoknyába bújunk. Erről télen sem kell lemondanunk, még a hűvösebb idő ellenére sem.

Ahogy majdcsak minden darabnak megvannak a nyári és téli darabjai, úgy a szoknyáknak is. Vagyis a nyári lenge fazont nem viselhetjük télen, vastag harisnyával és csizmával. Az erre való átállás azonban nem is olyan egyszerű.

Ha a nyári szoknya vékony anyagú és lenge, akkor kikövetkeztethető, hogy a téli szoknya jó, ha vastagabb és kellően hosszú, hogy valamit védjen is. Ha legalább a hosszúság megfelelő, de anyagában vékonyabb darabot is viselünk a cudar időben, akkor már legalább a téli szoknyaviselés egy kritériuma teljesül. Még jobb, ha az igazán kemény mínuszokban az a darab kellően hosszú és vastag is. Természetesen nem azt jelenti, hogy mini darabokat teljesen száműzni kell a ruhatárunkból, de előkerülhetnek a midi és a térd alatti szoknyák is.

Az ősz és a tél magával hozza az üzletekbe is az árukészlet cseréjét. A nyáriakat felváltja a vastagabb öltözet, így nem lehetetlen, hogy bővítsük téli ruhatárunkat megfelelő darabokkal. Ha megvan a szoknyánk, akkor viszont jön a harisnya kérdése. Aki merészebb, bátran játszadozhat a színekkel, azonban nincs olyan szoknya, ami fekete harisnyával ne lenne viselhető. Ez valójában egy biztonsági játék, semmi extra nincs benne, mégis nagyon hatásos lehet. Ha már a színeknél tartunk és a biztonságnál, akkor érdemes a feketében vagy a fehérben gondolkodni, ám, hogy ízlésesek és ne papagájok legyünk, az alapszínhez egy színt érdemes bevonni. Esetleg egy szín több árnyalatát használhatjuk fel, de ügyelni kell arra, hogy ne legyen sok, még inkább sokk. Ha idegenkedünk a vastag harisnyától, az egyszínű leggings lehet a megoldás. Arra érdemes ügyelni, hogy a mintás leggings vastagítja a lábat (feltéve, hogy nem ezt szeretnénk elérni), így a legjobb az egyszínű fekete leggings. Az mindenhez passzol.

Ha egy kis plusz vagányságot is szeretnénk szoknyaviseletünkhöz adagolni, akkor próbáljuk ki a bokacsizmát zoknival viselni. Ha pedig már a lábbeliknél tartunk, akkor a hosszabb csizmával előnyösebb a szoknya, mert optikailag a vádlit hosszabbnak mutatja az ilyen darab. A bokacsizma azonban rövidebbnek mutatja a vádlit, de ha magasabb sarkú bokacsizmát húzunk, megint máshogy fest a lábunk. Az sem mindegy, hogy milyen a szoknya anyaga, ha ugyanis az vastag anyagú, nehéz darab, akkor egy finomabb csizma már nem illik a szoknyához. Ahhoz robosztusabb csizma is szükséges. A kecsesebb, finomabb téli szoknyához megfelelő csizma dukál.

(Forrás: marmalade.hu | gorgeautiful.com, lovelybylucy.com, collegefashion.net/képek)