Jump to content

Őszi színpaletta a körmökön

2017. 09. 15. 17:00

Ahogy az öltözék divatja is mindig változik, úgy kerülnek felszínre új trendek a frizurák és a körmök terén is. Amikor már azt hinnénk, hogy mindent láttunk, akkor újítanak egy olyannal, amely teljesen idegen.

Habár már tavaly megjelent a pomponos és szőrös körömdivat, talán mégsem jött velünk szembe lépten-nyomon pomponokkal díszes körmű személy. Valószínűleg azért, mert ugyan bohókás, de egy komolyabb hivatali beosztásban, netán egy gyárban, szalag mellett dolgozó körmeire egyáltalán nem illenek a színes, akár hivalkodó színben pompázó pomponok. Volt már meghökkentő körömdivat, a szőrre, a pomponra eddig nem úgy gondoltunk, mint körömtrend. A körmök színes alapréteget kapnak, amelyre ráragasztják a színes fonalból, puha anyagból készített apró pamacsokat, vagy a szőrt.

Ez a megoldás igen látványos, de az nehezen elképzelhető, hogy egyáltalán hogy lehet a napokat túlélni ilyen körmökkel. Alkalmakra, bohókás ünnepléshez a színes pomponok abszolút jó kiegészítője lehet egy jelmeznek, lazább öltözéknek. Nem is muszáj színt kapnia a körmöknek, hiszen a felragasztott pomponok szolgáltatják egyben a köröm színeit is.

Az egyszínű szőrös köröm figyelemfelkeltő, mégis visszafogottság hatást nyújtó körömdivat lehet. Már vannak követői, de biztosak vagyunk abban, hogy a mindennapokhoz nem igazán passzol ez a körömdivat sem.

Akik nem elégednek meg a szőrrel vagy a pomponnal, még tovább gondolták a divatot, és van, aki már igazi hajjal is dolgozik, vagyis hajat ragaszt fel a körmökre. Már a pompon is sok volt, de a copfos körmöt már mindenképp túlzásnak számít.

Bármelyik divatot is viseld a körmeiden, számíthatsz rá, hogy magára vonják majd mások figyelmét még akkor is, ha szolid színeket használsz fel.

Ha tartani szeretnéd a körömtrendet, de egyáltalán nem vágysz viselhetetlen és túl kihívó körömre, akkor az idei őszi és téli körömdivat éppen neked való. Amíg nyáron a harsány színek uralkodtak, ősszel váltunk a melegebb, visszafogottabb színekre. Az időjárás és az évszak változása is a melegebb színek felé terelnek, így elmaradhatatlan a piros szín, a megunhatatlan és mindig divatos. Emellett ideje beszerezni padlizsánszínű lakkot is, mert az idei ősz meghatározó színe lesz. Ugyanígy előszeretettel használhatók a rózsaszínes, barackos árnyalatok. Nyáron is viselhető volt, de ősszel sem megy ki a divatból, ahogy a rozéarany sem. A barna halványabb, rózsaszínes árnyalata ugyancsak őszhöz illő szín, használd bátran.

Ahogy a természet is játszik a levelek zöld, sárga, piros, barna minden árnyalataival, úgy a körmökön is lehet. A halvány balerina rózsaszíntől, egészen a szürkéig trendi körmök feltűnhetnek. Ne feledkezzünk el a glitteres lakkokról sem. Ha az ősz divatos színei még csillámtól is fénylenek, csak még trendibb.

(Forrás: marmalade.hu | beauty.onehowto.com, minibeautylife.com, pinterest.com/képek)