Jump to content

A hűtő és a spájz tartalmát kenheted az arcodra is

2017. 09. 09. 19:00

Jól tudjuk már, hogy a konyhánkban található alapanyagok egy része nem csak ételeink elkészítéséhez használhatók fel, hanem akár a háztartásunk tisztántartásában is segítséget jelentenek, de ugyanúgy felhasználhatjuk egészségünk és szépségünk megtartása érdekében.

A mai kor emberének megadatott a bőség. Legalábbis legtöbbünknek teljesen általános állapot, hogy a boltokból könnyen beszerezhető szinte bármi, így a hűtőnk is tele van finomságokkal. Nincs más dolgunk, mint a spájz és hűtőszekrény tartalmát kifosztani. A konyha tehát tele van evésre csábító alapanyagokkal. Ha azonban nem ügyelünk magunkra, ez az egészségünk rovására mehet. A túlzott energia bevitel lerakódik a testünkön, de még a bőrünkön is nyomot hagy a helytelen táplálkozás. Ha nem akarod, hogy a sok étel a gyomrodban landoljon, akkor némelyiket akár az előnyödre is felhasználhatod. Készíthetsz néhány, a konyhában megtalálható anyagból olyan bőrradírt vagy pakolást, amely frissíti, egészségessé teszi a bőrödet. Ha tehát valamit nem eszel meg, azt még felkenheted magadra.

Hiába nem vagyunk már a tini korszakunkban, azért még egy-két pattanás megjelenhet bőrünkön, és akkor igazán jól jöhet néhány konyhai alapanyagból összeállított kencefice. Ha van otthon banán, akkor már meg is találtad a csúf és fájó pötty legjobb természetes ellenszerét. Egy vagy két banánt villával törj pépessé, adj hozzá natúr joghurtot és egy kis kanálnyi mézet. A joghurt frissíti az arcbőrt, a banán és a méz a pattanások mielőbbi eltüntetésében vesznek részt. A méz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása ismert, úgyhogy segíted a pattanás gyorsabb eltűnését és a bőröd is friss lesz.

Nemcsak a pattanás, de a mitesszer sem mutat jól arcunkon. Só minden háztartásban megtalálható, mint ahogy általában a szódabikarbóna is. Ebből a két hozzávalóból szükséged lesz egy-egy teáskanálnyira. Keverd össze és adagolj hozzá annyi olajat (lehet akár olívaolaj is), amennyivel kenhető állagúvá válik. Ugyanúgy beletörhetsz egy kis banánt is, ártani biztosan nem fogsz vele bőrödnek. Kend fel a kritikus „T” területre, és hagyd rajta maximum tíz percig, majd öblítsd le langyos vízzel.

Az uborka és a natúr joghurt együttes hatása frissé, ragyogóvá teszi az arcbőrt és a szemek környékét is. Ehhez szükséged lesz egy kígyóuborkára, amelyet le kell reszelned, majd ki kell nyomkodnod a levét. Ha ezzel megvagy, akkor negyed órán át letakarva pihentesd a hűtőben, ezután pedig keverd össze a joghurttal és kész az arcpakolásod. Mielőtt az egész uborkát felhasználnád, két kiskanálnyi uborkát tegyél félbehajtott papírtörlőre. Csomagold be az reszelt uborkát a papírba, mert ezek fognak jótékonyan hatni a szemeidre. Már csak fel kell a megtisztított arcbőrre vinni a pakolást, szemedre helyezni a papírtörlőbe bugyolált uborkát, és pihenni. Negyed órás semmittevés után lemoshatod.

Sokan kezdjük a napjainkat kávéval, de a zacc rendszerint a kukában landol. Használd fel inkább bőröd tisztításához. A zaccot keverd össze olívaolajjal és mézzel (ez utóbbi akár el is hagyható, ha nincs otthon) és kész is a mitesszereltávolító, ránceltüntető, frissítő arcradírod. Sőt a test többi pontján is használhatod, mert felpezsdíti a bőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket és csökkenti a narancsbőrt is.

Van még mát ötlet is:

(Forrás: marmalade.hu | sweetyhigh.com, redbookmag.com, food-hacks.wonderhowto.com/képek | youtube.com/videó)