Jump to content

Sportolj a szerelmeddel

2017. 09. 06. 12:14

Kétféle szerelmespár létezik, az egyik akik szeretnek mindent együtt csinálni, beleértve a különböző szabadidős tevékenységeket is. A másik típus, pedig szereti, ha ameddig sportol, vagy egyéb hobbi tevékenységet végez, addig kicsit egymaga lehet. Nekik ajánlott kipróbálni a közös edzéseket, ugyanis nem csak jókedvvel és vidámsággal tölt fel, de kiváló kapcsolaterősítő hatással bír, valamint jót tesz a testnek és léleknek egyaránt.

Számtalan olyan sport van, melyet hatékonyan végezhetünk akkor is, ha nem egyedül csináljuk. Akár egy randinak is betudható egy közös edzés, hiszen együtt is vagytok, a program is adott, az egészségetekre is jótékonyan hat. Mi más kellhetne még?

Sétáljatok egy kiadósat!

A séta klasszikus értelemben nem számít sportnak, azonban az egyik legjobb mozgásforma, ha „randi” közben is szeretnétek egészségeteket megőrzini. A séta nagy előnye, hogy ingyen van, bármerre és bármikor mehetünk, ahová és amikor csak kedvünk támad. Nem igényel semmilyen speciális felszerelést. (Persze egy klasszikus randival ellentétben, ne magassarkúban sétáljunk, és célszerű kényelmes szabadidőruhát választani) Egy kellemes séta a szabadban, nem csak ízületeinknek tesz jót, segíti testünk oxigénellátását, megnyugtat, kikapcsol, feltölt, elűzi a depressziót, a stresszt, a szorongást. Egy páros séta kiváló kedélyállapotjavító, ilyenkor kiszakadhattok végre a város zajából, felfedezhetitek a természetet, egymásra koncentrálhattok, valamint kiváló alkalom egy kellemes beszélgetésre.

A legromantikusabb páros sport, a tánc...

A férfiak általában elzárkóznak a táncórától, ilyen-olyan mondvacsinált kifogással. Ha kétballábas vagy és úgy érzed, nincs ritmus érzéked, ne ess kétségbe! A táncórákon az élmény, a hangulat, a pároddal töltött idő, garantáltan kárpótol majd, a kezdeti aggodalmakért. (A tánctanár pedig azért van, hogy segítsen) Az egészséges életmód alapvető eleme a mozgás, a társas táncok átmozgatják testünket fejünk búbjától a bokánkig, a zene, a társaság, a hangulat remek energiatöltet lelkünkre nézve. A párt is erősíti, ugyanis a siker és eredményesség érdekében szükségetek lesz a csapatmunkára, a koncentrációra, és a kommunikációra. A tánc összehozza az embereket, a páros tánc, pedig segít elmélyíteni a kapcsolatotokat.

Labdasport párosban? Miért ne?

Tenisz, ping-pong, squash remek páros sportok, melyek élményt, szórakozást, és remek hangulatot biztosítanak a pár mindkét tagjának. Ha úgyérzitek kipróbálnátok valamit, amit eddig még nem csináltatok, válasszátok ezen sportok valamelyikét. Remekül átmozgatja a testet, felébreszt, energiával tölt fel, jókedvre derít, és nem utolsósorban párodhoz is közelebb hoz. A közös élmények ugyanis erősítik a kapcsolatot, közelebb hoznak titeket egymáshoz.

Meghittség, bizalom, erőnlét...avagy jóga párosan!

A jógának számtalan változata létezik, talán nálunk még kevésbé elterjed az acroyoga. Az acroyoga egy páros sport, ugyanis a gyakorlatok elvégzéséhez szükségünk lesz egy partnerre is. Ez a jóga típus az akrobatikát, a jógát és a táncot ötvözi. Emelésekkel, speciális gyakorlatokkal fűszerezett, melyek elvégzéséhez alapvető erőnlétre szüksége van a feleknek. Ha úgyérzed, hogy nem fogna ki rajtatok ez az egyensúlyt igénylő sport, akkor mindenképpen próbáljátok ki. Fontos, hogy jó csapatot alkossatok, ugyanis a gyakorlatok jelentős része során egymást kell különféle pózokban emelgetni. Ehhez szükség van arra, hogy megbízzatok egymásban és egymás képességeiben. Nagyon látványos sport, mely során hangsúlyosak az érintések, emelések. Ez a mozgásforma kiváló választás, hiszen garantáltan közelebb hoz benneteket.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)