Jump to content

Körömerősítés otthoni kivitelben

2017. 08. 24. 17:00

A törékeny, puha, beszakadó köröm nemcsak esztétikailag nem szép, de megnehezíti az életünket is. Persze, hogy nem erre vágyunk, érdemes bevetni a természet erejét azért, hogy erősebb, ellenállóbb körmöket kapjunk.

Bármennyire odafigyelünk külsőnkre, bizony, a háziasszonyok élete nem arról szól, hogy nem csinál semmi olyat, ami árt a körmeinek. Hiszen ott a háztartás, amelybe beletartozik minden olyan, amikor vegyszert is használunk, és persze ott van a kerti munka is. Könnyen meglehet, hogy ezek a külső hatások meggyengítik a körmeinket is. Ha pedig ezekre nem lehet fogni a körmeink gyengeségét, akkor az is lehet, hogy valamilyen gyulladás vagy betegség uralkodott el felettünk.

Szeretjük a házi praktikákat, és ha természetes anyagokat lehet felhasználni, még többen próbálják ki. Pontosan emiatt készültünk most néhány olyan ötlettel, amelyhez természetes hozzávalókat kell használni, és a körmöd egészséges, rugalmas, ápolt és erős lehet.

Nyáron fokozottabban igaz, hogy közszemlére tesszük körmeinket. A kezünkre amúgy is sokkal jobban koncentrálunk általában, de nyaranta a lábujjaink körmét is megmutatjuk. Gyakran használunk körömlakkokat és az eltávolításához körömlakklemosót. Egyértelmű, hogy ezek is hozzájárulnak a körmök gyengítéséhez. Éppen ezért lakkozások között tarts szünetet, és az eltávolításhoz is valamilyen kíméletesebb körömlakklemosót.

Tenni kell azért, hogy javítsunk körmeink állapotán. Habár sokat ázhat a kezünk vízben, valójában azért töredezhet a köröm, mert ki van száradva. Ahhoz, hogy visszaállítsd a köröm nedvességtartalmát, használj E-vitamin olajat. Ha más nincs, megteszi a kapszula is. Egy kapszula felbontásával hozzájuthatsz az olajhoz és masszírozd be körmeidbe. A legjobb ezt éjszaka megtenni és egész este lesz arra, hogy a jótékony olaj hasson. Nem elég ezt egyszer megtenni, ezért legalább egy héten keresztül ismételd meg.

Ha tovább akarod erősíteni az E-vitamin olaj hatását, akkor csepegtess hozzá néhány csepp teafaolajat is. Masszírozd bele körmeidbe, hagyd hatni minimum húsz percig, majd langyos vízzel moss kezet. Ezt a kezelést is legalább egy héten keresztül ismételd meg akár naponta kétszer is.

A citrom és az almaecet is kiváló körömerősítésre. Antibakteriális hatása mellett erősíti és javítja a körmök állapotát a citrom. Az almaecet is segít megszüntetni az esetleges körömfertőzéseket, fontos tápanyagokat tartalmaz a köröm számára, ezért víz és almaecet elegyében áztathatod körmeidet.

Nyaranta sokan kedvelik a hideg sört, de ha már van otthon sör, akár a körmödet is belemárthatod és akár negyed órán át is benne hagyhatod kezeidet. A sörben lévő B-vitamin a körmöket is egészségesebbé teszi, akár csak a hajunkat.

A házimunkát senki nem csinálja meg helyettünk, de ha kíméletes szeretnél lenni magaddal és főleg körmeiddel, bőröddel, akkor érdemes beruháznod gumikesztyűre. A műköröm nem megoldás a puha, gyenge körmökre. Nemhogy jót tennél a gyenge körmöddel, de tovább gyengítenéd állapotát és akár fertőzés is kialakulhatna a műköröm alatt. Figyelj oda a táplálkozásra, mert az a körmödön is megmutatkozik.

(Forrás: marmalade.hu | indianexpress.com, nasahs.com, makeupandbeauty.com/képek)