Jump to content

A boldogító igen idegen helyen

2017. 08. 05. 17:00

A legtöbb házasulandó pár nyárára időzíti azt, hogy egymásnak örök hűséget esküdjenek. Egyházi és polgári szertartásra gyűlnek össze a meghívott vendégek, hogy tanúi legyenek két élet összekötésének.

Ma már szeretnek az emberek az esküvőbe is egyediséget vinni. Nemcsak a hagyományos keretek között lezajlott esküvőre bízzák életüket, hanem valóban olyan emlékezetes napot akarnak a maguk és a szeretteik részére is okozni, amelyre úgy gondolnak majd vissza, hogy életük egyik legjobb napja volt. Éppen ezért már a helyszín kiválasztása sem mindegy. Az esküvő tényleg nagy történés az ember életében. Ha már arra döntünk, hogy elkötelezzük magunkat, akkor azzal az emberrel szeretnénk ezt megtenni, aki mellett egész életünket el tudnánk képzelni. Sokan pedig úgy akarják ezt a nagy dolgot összehangolni, hogy egy másik vágyukat is megvalósítsák, méghozzá nem a szokásos helyen és környezetben történik a boldogító igen kimondása.

A legáltalánosabb helyek a település polgármesteri hivatala és/vagy a templom. Vannak, akik megvalósítják álmukat és önmagukat, ezért a megszokottól merőben más helyet választanak ki ahhoz, hogy összeházasodjanak. Mondjuk egy cirkuszt? Cirkusz az egész világ? Merjetek nagyot álmodni és egy vándorcirkuszban is megtörténhet a nagy ceremónia.

Házasodjatok össze a szabad ég alatt. Ma ez már nem is olyan extrém helyszín, hiszen sokan választják azt, hogy egy megfelelően rendezett, beépített kertben házasodjanak össze. Még a lagzi is sokkal élvezetesebb lehet a nyári estén, mint egy zárt helyiségben. A csillagos ég alatt, élőzene, finom ételek, tánc és mulatság. Beégnek ezek a pillanatok az ember agyába.

Akik a víz és a búvárkodás szerelmesei már a víz alatt is összeköthetik életüket. Volt is már ilyenre példa. A búvárruha elmaradhatatlan ahhoz, hogy élve megússzák az esketést, de mehet rá az esküvői ruha. Kell egy vállalkozó szellemű anyakönyvvezető, aki a víz alá merül a pár tagjaival és elvégzi az összeadást. A násznép a parton örvendezhet a vízből kiszálló ifjú párnak.

Ha a vízben megtörténhet a párok összeadása, akkor a levegőben is. Ehhez is jókora bátorság kell, és nem árt, ha mind a vőlegény, mind pedig az ara benne van egy repülős ceremóniában. Máskülönben válóok is lehet. Ha nem tandemugrásban gondolkodtok, de a levegőben akartok házasodni, még mindig szóba jöhet egy hőlégballon.

Aki az igazán vidéki stílusra esküszik, az egy pajtában is összeházasodhat élete párjával. Nemcsak a hangulata garantált egy ilyen helynek, de tető is van a násznép feje felett. A pajtához illő rusztikus dekorációval csak emelni lehet a ceremónia színhelyének különlegességét.

Épp a napokban kötötték be Jakabos Zsuzsanna úszó fejét is, méghozzá edzője vette feleségül. A sportolónő és férje a vízhez kötődnek, nem is meglepő, hogy egy élményfürdőben esküdtek egymásnak örök hűséget.

(Forrás: marmalade.hu | timhalberg.com, glamour.com, vegasextremeskydiving.com/képek)