Jump to content

Korpa nélkül szebb a nyár

2017. 08. 03. 12:30

A fehér pamacs minden korosztály életét meg tudja keseríteni. Az esztétikailag visszataszító mivoltán túl, állandó viszketéssel, és fejbőrégéssel járó probléma zavaró, de szerencsére könnyen orvosolható.

A korpa kialakulásáért a hámsejtelhalási folyamat felgyorsulása okolható. Természetes folyamat, hogy a fejbőr legfelső rétegének hámsejtjei elhalnak, hogy a folyamatosan termelődő újaknak átadják a helyüket. Az viszont már természetellenes, amikor ez a folyamat annyira felgyorsul, hogy a fejbőr pikkelyszerűen elkezd hámlani. Utóbbit nevezik korpásodásnak.

Oka szerteágazó, a stresszes életmód ugyan úgy kiválthatja, mint a faggyúmirigy-túltengés vagy a fejbőrön található gomba túlszaporodása.

A megoldás a speciális samponok használata mellett természetes módon is orvosolható, például mentás öblítéssel, tormás-citromos pakolással. Gyakori probléma a korpásodás, és a fejbőr irritációja, ami nem más, mint a hajhagymák gyengülése, mely ellen az alábbi módszerekkel gyorsan és hatékonyan tehetsz.

Mentás öblítés
Hozzávalók:
- egy marék mentalevél 
- forró víz

Elkészítése:

A mentalevelet tegyük egy tálba,majd öntsük le annyi forró vízzel,hogy ellepje az összeset. Hagyjuk állni a mentás vizet 2-3 órán keresztül, majd miután kihűlt, alaposan mossuk meg vele a hajunkat.

A mentás hajmosás, akár minden hajmosásnál alkalmazható. Hiszen nyugtató hatással van fejbőrünkre, frissít és segít megszüntetni a nem kívánatos viszketést és korpásodást.

Tormás-citromos pakolás
Hozzávalók:

- egy szál torma
- 1-2 közepes citrom leve

A torma serkenti a hajhagymák működését, fokozza a fejbőr vérkeringését, ezen kívül kitűnő a gombák és fertőzések ellen.

A pakoláshoz reszeljünk le egy nagyobb szál tormát, adjuk hozzá a citromok levét, keverjük alaposan össze, majd dörzsöljük a hajunkba, (A pakolás samponos oldathoz (sampon+ víz) is adható) majd 25 perc után bő vízzel mossuk le. A tormadarabkák a haj megszáradása után könnyedén kifésülhetőek.

A Revalid csodái

A természetes hajápolók mellett nem árt, ha beveted a nehéztüzérséget is a tuti biztos, korpamentes hatás elérése érdekében. A fenti otthon készíthető készítmények kiváló kiegészítői lehetnek ugyanis  speciálisan e célra kifejlesztett samponoknak.

Legyen szó bármelyik típusú korpásodásról a Revalid korpásodás elleni samponja helyreállítja a fejbőr természetes egyensúlyát, csökkenti a korpa mennyiségét és megelőzi a további korpaképződést. A csalánkivonat szabályozza a fejbőr normál működését és nyugtatja azt, valamint enyhíti a viszketést. Próbáld ki, és lépj magabiztosan utcára!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com, flickr.com)