Jump to content

Hajápolás házilag, profi szinten

2017. 08. 02. 13:20

A forróságban hajszálainknak is szüksége van a törődésre, elvégre a napsugárzás a tartós meleg, nem csak szervezetünket, hanem hajszálainkat is megviselik.

A házilagos hajápolásnak két változata létezik: a hajpakolás illetve a profi szakemberek által készített szerek rendszeres alkalmazása. Nos, mindkettőre nézünk példát, és annak is utána járunk, hogy melyik előnyösebb hajunk szempontjából.

Házi hajpakolás

Szinte már a hétvégi program részévé is kinőheti magát a szépségápoló vasárnap, ami inkább stresszoldó program, mintsem intenzív hajápolás. Persze szó se róla a hajpakolások is segítik a haj regenerálódását, táplálják de ha össze kéne hasonlítani a kifejezetten-e célra készített hajkészítményektől, nos hát alulmaradnának. De ez nem azt jelenti, hogy nélkülözni kellene vagy teljesen elfelejteni őket.

Sőt, van néhány kifejezetten jó recept, amely fokozza a „hagyományos” hajápolást hatékonyságát. Az alábbi egy igazán tartalmas „mindent bele” hajpakolás, amely nem csak hogy fényesíti a hajat, de a szerkezetét is erősíti, és fokozza növekedését is. Az elkészítése nem bonyolult, és a hozzávalók is gyorsan beszerezhetők, akár a konyhából is. Erre lesz szükséged:

- 1 darab tojás
- 1 kanál kókuszolaj
- fél citrom leve
- 1 kanál olíva olaj
- méz

Elkészítés:

A tojást habosítsuk fel robotgéppel, adjuk hozzá a kókusz olajat, az olíva olajat és a citromlevet, majd keverjünk hozzá annyi mézet, hogy sűrű, jól kenhető masszát kapjunk. Ezután masszírozzuk bele a fejbőrünkbe körkörös mozdulatokkal, enyhe nyomást gyakorolva a fejbőrre.

A fejmasszázs serkenti a fejbőr vérellátását, valamint elősegíti az elhalt hajszálak kihullását, segítve ezzel a friss hajhagymák fejlődését. Ezután tekerjük be a hajunkat frissen tartó fóliával, hagyjuk hatni pár óráig, majd alaposan öblítsük le. Ha az időjárás engedi, ne szárítsuk meg azonnal a hajunkat, megóvva ezzel is a kiszáradástól.

Hajápolás profi szinten

A házi hajpakolások, tehát inkább mintegy kiegészítő megoldásként legyenek részesei a hajápolásnak, mert a tényleges regenerációhoz első sorban a hajhagymák táplálására van szükség, ugyanis e-nélkül használhatunk bármilyen csodásnak ígérkező szert, nem fogunk egyről a kettőre jutni.

A hajhagymának A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminok, a cink, a vas, a szilícium, a folsav a legfontosabb, ezek hiányában ugyanis hullani, töredezni kezd, és fénytelenné válik, és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Ha táplálkozásunk egyhangú és mellőzi a fenti tápanyagokat, akkor készülhetünk arra, hogy hajunk bemondja az unalmast, és hamar élettelenné válik. A tápanyaghiány okozta problémákat kétféle módon lehet orvosolni: a tápanyagban gazdag étrenddel, vagy étrendkiegészítőkkel, amelyek koncentrált formában tartalmaznak mindent, amire hajadnak szüksége lehet. Ilyen például a Revalid hajkapszula, ami nem csak táplálja, de regenerálja a sérült hajat, és segít annak gyorsabb visszanövésében, valamint visszaadja annak élettel teli ragyogását.

A hajkapszula rendszeres szedése mellett, érdemes a fejbőrt kímélő, tápláló alapanyagokban gazdag samponokat és balzsamokat is használni, amelyek serkentik a haj növekedését, csökkentik a hajbetegségek kialakulását, és mindig tündöklő pompát kölcsönöznek a tincseknek.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)