Jump to content

Frissítő hajpakolások, a forró nyári napokra

2017. 08. 02. 13:50

Az augusztusi tartós hőség nem csak a szervezetünkre és bőrünkre van kedvezőtlen hatással, de hajunkat is igazán megviseli. A hajszálak töredezetté, fénytelenné válása ellen viszont tehetünk kétféle módon is!

A hőségben szervezetünk intenzívebben izzad, és a kínzó forróság enyhítésére gyakrabban tusolunk, strandolunk minek következtében hajunkat is többször mossuk, mint kellene. A túl gyakori hajmosás olyan problémákat eredményezhet, mint a korpásodás, túlzott zsírosság vagy éppen szárazság, ezen kívül kóros hajhullás is előfordulhat.

Egészséges, fényes haj?

Számtalan olyan kozmetikummal találkozhatunk, melyek mesterséges anyagokkal igyekeznek visszaállítani hajunk eredeti állapotát, ám ezek nem tűnnek a legjobb választásnak, hiszen gyakori használatunk ellentétes hatást ér el. Mivel a nyári időszakban nem csak a hajmosás, hanem az ápolás is gyakoribb, így érdemes házi praktikákat bevetni, valamint az erre a célra kifejlesztett, természetes alapanyagokat tartalmazó samponokat, balzsamokat és hajkészítményeket a napirendbe iktatni.

Az alábbi pakolás használata mellett, a speciális hajkészítmények rendszeres használatával nyáron is megőrizheted hajad egészségét és ragyogását. Lássuk hát!

Mézes-banános-kókuszolajos pakolás
Hozzávalók:

1-2 érettebb banán
1 evőkanál méz
2 evőkanál kókuszolaj (olivaolajjal is helyettesíthető)

Elkészítése
Egy tálba törjük össze a banánokat, majd adjuk hozzá a mézet és a kókuszolajat. Ha nem lenne elég krémes a massza állaga, adjunk hozzá egy kanál langyos vizet.

Keverjük jól össze, hogy ne legyenek benne banán darabok. (Tetszés szerint turmixban is elkészíthető.) Ha kész a keverék, nedves hajra jó alaposan vigyük fel, majd sapkával vagy törölközővel tartsuk melegen. 15-20 perc elteltével alaposan mossuk le.

Szuper hajápolók

A hajpakoláson túl a válasszunk olyan sampont és balzsamot, amelyek bőrgyógyászatilag tesztelt, nem tartalmaz allergéneket, formaldehid-és színezékmentes. A Revalid termékéi például megfelelnek az iménti kritériumoknak, sőt még többet is nyújtanak.

A Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam tápláló összetevői, úgymint a zabkivonat, a búzafehérje és a pantenol (B5-vitaminnal) javítják a haj szerkezetét, biztosítják, hogy a haja puha, fényes és rugalmas maradjon anélkül, hogy súlyánál fogva lelapulna. A Revalid samponok gyengéden, mégis alaposan tisztítják és revitalizálják a hajat. Az igazi komplex hatást pedig a hajkapszulával érheted el, amely belülről táplálja a hajat, ami mindközül a legfontosabb.

A hajhagymának A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminok, a cink, a vas, a szilícium, a folsav a legfontosabb, ezek hiányában ugyanis hullani, töredezni kezd, és fénytelenné válik, és egy sor hajproblémát idéz elő. A hajkapszula azonban megelőzi a tápanyaghiány okozta hajbetegségeket, helyette pedig fantasztikusan ragyogó tincsekkel büszkélkedhetsz.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)