Jump to content

A sötét színű ruhák ellensége: a korpa

2017. 08. 02. 15:25

A fehér pelyhek megjelenése bizony sok mindenre utalhat, egészségügyi problémától kezdve a nem megfelelő hajmosási szokásokig. Tenni ellene? Könnyebb, mint hinnénk.

A korpa kellemetlen útitárs, nem csak igénytelenséget és rossz esztétikai megjelenést kölcsönöz, hanem betegségre is utalhat. A korpa nem más, mint elhalt bőrréteg. Utóbbi egy természetes folyamat egészen addig, míg a sejtek elhalása nem válik felgyorsulttá.

Felbukkanását előidézheti a stressz, de a háttérben meghúzódhat faggyúmirigy-túltengés vagy sebhorreás dermatitis is. Gyakran előfordul, hogy gomba váltja ki a korpásodást.

Szerencsére azonban van megoldás a speciális sampontól egészen a természetes pakolásokig. Ha természetes úton szabadulnál meg a korpától, próbáld ki az alábbi házi gyógymódot, amihez csupán élőflórás joghurtra lesz szükség. Viszont, ha biztosra akarsz menni, próbáld ki a Revalid korpa elleni samponját. De haladjuk szépen sorjában.

Korpa ellen joghurttal?

Az egyszerűen elkészíthető joghurtpakolás ereje abban rejlik, hogy a joghurtban található hasznos baktériumok gátolják az élesztőgombák szaporodását, így a túlzott sejthámlást és faggyútermelést is.

A hatékony kezelés érdekében kenj élőflórás joghurtot a hajra, hagyd állni rajta fél órát, majd öblítsd le, és másnap mos alaposan hajat.

Korpamentes – a tuti biztos megoldás

A korpának több változatát különböztetjük meg. Kezdjük a leggyakoribbal a száraz korpával. Ennek kiváltója a fejbőr túlzott kiszáradása, és a faggyúmirigyek alulműködése. Nagyon egyszerűen „diagnosztizálható”, mert a haj borzolását, átfésülését követően szinte mindent beborít a fehér, porszerű korpa. A zsíros korpa teljesen ellentétes a fentivel. Ez a fajta korpa nem borítja be a ruhát és a vállat, hanem a hajszálak tövére és a fejbőrre tapad, mert úgynevezett lemezes hámlással válik el a fejbőrtől. A zsíros korpa kiváltója a fejbőr túlzott faggyútermelése.

Viszont legyen szó bármelyik típusú korpásodásról a Revalid korpásodás elleni samponja helyreállítja a fejbőr természetes egyensúlyát, csökkenti a korpa mennyiségét és megelőzi a további korpaképződést. A csalánkivonat szabályozza a fejbőr normál működését és nyugtatja azt, valamint enyhíti a viszketést. Próbáld ki, és lépj magabiztosan utcára!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)