Jump to content

4 dolog, amivel pillanatok alatt tönkreteszed a hajad

2017. 07. 31. 15:30

A hajfestés és az állandó hajmosás csak a jéghegy két csúcsa, annál sokkal több hétköznapi dologgal teheted tönkre majdhogynem végleg a hajad.

Hajszálaink ellen millió és egy dolgot el tudunk követni, amelyek igencsak megrövidítik azok élettartamát. A közhiedelemmel ellentétben nem csak a festés és a hajformázás teszi tönkre, hanem például a nem megfelelő étrend, és a rossz frizura is, de lássuk szépen sorjában.

Étrend

Ahogy testünk minden pontjának, úgy hajszálainknak is szüksége van a megfelelő táplálékra ahhoz, hogy egyenletes ütemben nőjön, fejlődjön és ékesítse fejünk tetejét. Viszont a mindennapok során aligha fogyasztjuk el egyszerre az összes hajszáltápláló vitamint és ásványi anyagot, így máris egy lépéssel közelebb kerültünk a problémához.

A nem megfelelő étrend ugyanis rövid időn belül hajhulláshoz, száraz, töredezett tincsekhez vezet, amelye egy idő után inkább emlékeztetnek madárfészekre, mint egészséges tincsekre. A haj számára az A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminok, a cink, a vas, a szilícium, a folsav a legfontosabb. Ezek hiánya ugyanis a fentiekhez vezet.  A tápanyaghiány okozta hajhullást kétféle módon lehet orvosolni: a tápanyagban gazdag étrenddel, vagy étrendkiegészítőkkel, amelyek koncentrált formában tartalmaznak mindent, amire hajadnak szüksége lehet. Ilyen például a Revalid hajkapszula, ami nem csak táplálja, de regenerálja a sérült hajat, és segít annak gyorsabb visszanövésében. De lássuk mely ételek hogyan hatnak a hajra.

Lófarok

Állandóan felfogod, mert úgy kényelmesebb vagy netán pont haldokló hajszálaid akarod elrejteni a világ elől? Ne tedd, mert ezzel sosem szakítod meg az ördögi kört. A szorosan összefogott haj egyrészről megtöri a hajszálakat, valamint állandóan húzza a hajhagymákat. Ezutóbbi miatt a hajvesztés fokozódása sem kizárt, ahogy az állandó fejfájás sem, elvégre fejbőrödnek úgy tűnhet, mintha állandóan próbálnák kitépni a hajszálakat.

A megoldás a regeneráló samponokban és balzsamokban rejlik, amelyek visszaadják a haj rugalmasságát. A Revalid termékek közt garantáltan megtalálod azt, amire hajad vágyik.

Hajhosszabítás

Igazi szabotázs a tincsek ellen. Nagyjából azt a hatást kelti, mint a már fent említett lófarok: megtöri a hajszálakat és állandóan húzza a hajhagymákat. Tehát, a hajhullás itt is elkerülhetetlen, sőt a póthaj eltávolítását követően a haj szinte élettelenné válik. A műhajnál szintén fontos, hogy a megfelelő módon ápoljuk már csak azért is, hogy mérsékeljük az eltávolítás és felrakás okozta károkat.

Szőkítés

Durván megtépázza a hajat. Mivel a szőkítők rengeteg hidrogén-peroxidot tartalmaznak, így a haj szerkezetét szinte teljesen átalakítják. A fenti szer behatol a hajszálakba, áthaladva a keratinrétegen, megbontva a haj szerkezetét. A folyamatnak hála a haj gyengébb, törékenyebb és rosszabb minőségű lesz.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)