Jump to content

Egészségünk tükre: a haj

2017. 07. 30. 10:01

Ha a szem a lélek tükre, akkor a haj az egészségé, habár sokszor még lelkünk válsága is meglátszik a hajszálakon. Az összefüggés pedig egyszerűbb, mint gondolnád, ahogy a megoldás is.

Az emberen egy stresszesebb, rosszabb periódus kívül belül nyomot hagy. Lelki egyensúlyunk felborulása milliónyi dologra hatással van, például a hajra is.

Árulkodik a hajad

Köztudott, hogy a stressz hajhullást okoz, ahogy a nem megfelelő táplálkozás is. Nos a stressz és a nem evés sokszor kéz a kézben jár, így a hajhullás tényleg néha elkerülhetetlen hozadéka egy nehezebb periódusnak.

A stresszes állapoton túl a szervezet egészségügyi visszajelzőjeként is szolgál. Mivel a hajat a fejbőr hajszálerei táplálják és tartják életben, így ha a szervezet egyensúlya felborul, az szinte rögtön szemmel láthatóvá válik. De lássuk, mi mindent mondd el a hajad, helyetted.

A fénytelen haj keringési problémákra, vitaminhiányra, bélbetegségre utalhat, míg a korpásodás a rossz emésztés jele. A fénytelen és korpás haj problémakörén túl gyakori a korai őszülés és a hajhullás is, mely szintén a szervezet hiányos állapotáról árulkodik.

A korai őszülés mögött –a géneket leszámítva- vashiány és általános vitaminhiány áll, illetve a vérszegénység. A folyamat lassítását pár természetes praktikával elérhetjük, ilyen többek közt a rendszeres zöldség és gyümölcs fogyasztás, illetve a shou wou chi nevű gyógynövénybor étrendbe iktatása. Utóbbi jó a vérre, májra, és a fáradt szemre. Elég belől csupán egy-két evőkanálnyi ahhoz, hogy hatását kifejtse. Kifejezetten hatékonynak őszülés „ellenszernek” tartják a sóskát a benne található vastartalma miatt.

A hajhullás is számos dologra utalhat, gyakran a szervezetben lévő gyulladás, vagy intenzív stressz a kiváltója. Utóbbit igyekezzük sportolással levezetni, az előzővel pedig érdemes orvoshoz fordulni, ha tartósan fennáll.

Megoldás?

A fénytelen haj mindezek közül talán a legegyszerűbben orvosolható. Ha nem áll a háttérben szervi elváltozás, akkor valószínűleg tápanyaghiány okozza, amelyet étrendkiegészítővel hamar helyrebillenthetünk.

A Revalid készítményei tápanyagban gazdagok, az egyedi összetétel alapján készülő, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó kapszulák segítik a keratinképződést, ami nélkül gyakorlatilag nem létezik egészséges hajszál. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét, így megér egy próbát, ha rendszeresen fested a hajad a hajszínek bármely árnyalatára.

A Revalid termékek szintén megoldást nyújtanak a korpásodás bármely változatára, ahogy a hajhullásra is. Próbáld ki, és számolj le a betegségekkel!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)