Jump to content

Hajatmosni minden nap?

2017. 07. 29. 16:45

A témában annyi a különböző „szakértői” válasz, mint égen a csillag. De mégis mi a helyes teendő, ha meg akarjuk óvni hajunk egészségét, s az ápolt kinézetről sem mondanánk le?

A kérdés, hogy: árt-e a mindennapos hajmosás, gyakorta felmerül internetes fórumokon, szépségápolási csoportokban, sőt akár egy hétköznapi csevej során is. Meglepő, hogy a válasz nem is olyan egyszerű, mint amilyenre számítunk, ugyanis ez a könnyed téma szinte megosztja –leginkább- a női közvélekedést. De mi az igazság? A kérdés megválaszolására, egy több mint húsz éve fodrászként dolgozó szakértő lesz a segítségemre.

Száraz sampon kontra „rendes hajmosás”?

Szakértői szemmel nézve a nap mint nap történő hajmosás, kifejezetten ártalmas, amit az azt követő szárítás is megfejel, ha pedig festéssel kombináljuk a dolgot, az maga a halál.

A miértre nagyon egyszerű a válasz. A mostani samponok nagy része hiába van kímélő, hidratáló 2in1 funkcióval ellátva így is feloldják a fejbőrben és hajhagymákban lévő apró kis lemezkéket, melyek elengedhetetlen a fejbőr és hajszálak egészségének megőrzéséhez, és regenerálásához.

A boltok polcain sorakozó samponok mindegyikébe vannak adalékok, amik az állandó használat miatt, egy idő után az ellenkező hatást váltják ki. A mindennapos használatukkal annyit érünk el, hogy a haj apró lemezkéit a kemikáliák szépen lassan feloldják, ezáltal törékennyé, fénytelenné, durva tapintásúvá teszik azt.

Ilyenkor jöhet jól a szárazsampon, ami tűzoltásnak teljesen megfelel. A szárazsampon működési elve azon alapszik, hogy a feloldja és megszűnteti a hajhagymák zsírosodását ezáltal frissen mosott hatást kölcsönözve a hajnak. Persze ennek használatát sem lehet állandósítani, viszont megteszi, ha egy kicsit kímélni szeretnéd a hajadat.

Az aranyközépút

Viszont, ha rendeltetésnek megfelelően heti háromszor használjuk, elkerülhetjük a fent említett kellemetlen mellékhatásokat, illetve akkor is, ha olyan terméket veszünk, amely kifejezetten erre a célra szolgál. A Revalid termékei közül például találni olyat, amely gyakori használat mellett

A Revalid hajkészítményei óvják, védik és táplálják a hajat ne beszélve arról, hogy aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, amelyek helyre állítják a hajszál egészségét, és serkentik azok növekedését, fokozzák rugalmasságát, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét.

Így, ha már nem tudsz lemondani a gyakori hajmosásról, válassz jól!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)