Jump to content

Magazinborítóra illő haj? A titka a típusnak megfelelő ápolás!

2017. 07. 28. 14:15

A fejünket borító hajtömeg csak látszólag tűnik ugyan olyannak. Rengeteg eltérő hajtípus létezik, épp ezért, ne irigykedj máséra, mert a tiéd is lehet vörösszőnyegre való, csupán a típusodnak megfelelő ápolási formát kell ismerni.

Hajszálaink vágyják a törődést, ellenkező esetben hamar benyújtják a számlát, és a hét végére inkább emlékeztetnek kuszán összefonódott madárfészekre, mint pajkos tincsekre. Ez utóbbi annak a számlájára írható, hogy nem a hajtípusnak megfelelően ápoljuk hajszálainkat. S noha a haj szerkezeti felépítése hasonló, mert keratinból épül fel, nagyjából ez az egyetlen közös mindenki hajában.

Zsíros haj

A legtöbbeket érintő hajtípus. Sok bosszúságot okoz viselőjének, mert szinte minden második nap meg kell mosni, ha nem akarja az igénytelenség bélyegét megkapni. A hajzsírosodás azonban sokkal inkább kezelendő probléma, mintsem a mindennapi igénytelenség jele.

Ugyanis a gyorsan zsírosodó haj a fejbőrben található faggyúmirigyek nem megfelelő működésének eredménye. Minden egyes hajszál mellett található egy úgynevezett faggyúmirigy, ami a hajszálak gyorsabb növekedését és előbukkanását segíti azzal, hogy síkosabbá teszi azok felületét. A növekedés elősegítése mellett a fejbőr és a hajszál védelme miatt is szükség van a faggyúmirigyekre. Túlműködése esetén azonban a haj nagyon gyorsan bezsírosodik.

A probléma megszűntetését nem az állandó hajmosással kell kezdeni, hanem a faggyútermelés optimalizálásával, amiben a Revitalid hajkészítményei nagy segítségünkre lehetnek. Ezek nem csak kímélik, de táplálják is a hajat, valamint megszűntetik a bosszantó zsírosodást.

Száraz haj

Szintén gyakori a felbukkanása, ám még mindig a gyorsan zsírosodó hajtípus vezeti azt a bizonyos listát. Felismerni ne nehéz: a hajvégek szerteágazók, töredezettek és élettelen hatást keltenek a tincsek.

Az örökletes tulajdonságok mellett azért mi magunk is tehetünk arról, hogy hajszálaink a fenti állapotba kerüljenek, méghozzá az állandó hajvasalással, a hajszárítással, a dauerrel és minden egyéb olyan tevékenységgel, amelyek magas hőfokon történő kezelést jelentenek. De pánikra semmi ok, mert könnyen visszaszerezhetjük tincseink egészséges mivoltát, csak megfelelően kell hidratálnunk azt. Számos erre alkalmas hajápoló és hajregeneráló érhető el a Revalid hajkészítmények kínálatából, amelyek garantáltan helyre teszik a kócos szénaboglyát, csodásan csillogó, egészséges hajat varázsolva.

Vékony szálú haj

Általában a szőke és világos árnyalatú hajak tulajdonosai tudhatják magukének a legvékonyabb átmérőjű hajszálakat. Erősíteni és ápolni selyemproteinekkel és a keratinnal lehet. A Revalid protein tartalmú samponja és balzsamja például hatékonyan erősíti és dúsítja a vékony szálú hajat a benne található tápláló összetevőknek köszönhetően.

Vastag szálú haj

Kevesek kiváltsága ez a hajtípus, általában sok gond nincs vele, csupán egyetlen egy, méghozzá a korpásodásra való hajlam.

Az apró fehér pöttyök megjelenése mögött számos ok állhat: a fejbőr kiszáradása, zsírosodása, gyulladása, bizonyos hajápoló termékek túlzotthasználata. A vállakra hulló korpa ápolatlan hatást kelt, nyáron pedig takargatni sem lehet, de szerencsére van rá hatékony megoldás. Próbáld ki a Revalid korpásodás elleni samponját, amely természetes módon regenerálja fejbőröd, és hajad!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com, pexels.com)