Jump to content

Az 5 legnagyobb hajápolási baki

2017. 07. 27. 17:05

A barátnődnek bejött vagy az újságban olvastad, netán a kedvenc szépségápolós blogodon olvastad a legtutibb hajápolási tippeket? Ne dőlj be mindennek, profi fodrásszal jártunk utána a legnagyobb hajápolási tévhiteknek.

Számos merényletet el lehet követni hajszálaink ellen, de a legek listájára az az 5 került fel, amelyek valamiért úgy élnek a köztudatba, mint csodatévő tevékenységek, és hajregeneráló rutinok.

Minden napos hajmosás

Kevés kérdés osztja meg úgy a világ fodrászait, mint ez az egyszerű, hajmosási szokást firtató. Az igazság viszont az, hogy a mindennapos hajmosás inkább árt, mint használ. Már csak azért is, mert a kímélő samponok és balzsamok ellenére, az állandó hajmosás kiszárítja a fejbőrt és a haj lemezkéit egyszerűen feloldja. Ennek köszönhetően a hajszálak egy idő után töredezetté válnak, és kiszáradnak, elvégre természetes védőrétegük napról napra gyengül.

A hajszál védettségét adó lemezkék mellett a fejbőrt is kiszárítja, ami egyenes út a korpásodás és a lassú hajnövekedés felé. Így érdemesebb 3-4 naponta hajat mosni, vészesetben pedig a szárazsampont bevetni.

Sampon közvetlenül a hajszálakra

Első sorban fontos leszögezni, hogy a samponokat mindig kicsit fel kell hígítani a megfelelő koncentrátum eléréséhez. Másodsorban, soha ne a hajra nyomjuk közvetlenül.

Az ideális hajmosáshoz tenyerünkről vigyük fel a sampont a hajra, hogy mindenhova egyenletesen jusson belőle, ellenkező esetben megtapadhat a hajszálakon és irritációt okozhat. Ami az öblítést illeti, ne spóroljunk vele.

Pakolás, balzsam vagy étrendkiegészítő?

Szintén sarkalatos pontja a hajápolásnak, amin nagyon könnyű elcsúszni. A balzsamok és pakolások nem tűnnek rossz választásnak, ami a kiegészítő ápolást és hajtáplálást illetik, viszont ha szép, egészséges és dús hajra vágysz a hajregenerálást az étrenddel kell kezdeni.

A hajhagymának ugyanis rengeteg tápanyagra van szüksége, amelyeket csak a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás során képes megához venni. Rohanó világunkban viszont nagyon nehéz betartani a tudatos táplálkozás alapelveit, így a legegyszerűbb étrendkiegészítővel biztosíthatjuk hajunk tápanyagigényét. Ezek koncentrált formában tartalmaznak mindent, amire hajadnak szüksége lehet. Ilyen például a Revalid hajkapszula, ami nem csak táplálja, de regenerálja a sérült hajat, és segít annak gyorsabb visszanövésében.

Hajszárítás

Szintén nagyon durva károsodást okozhatunk a gyakori hajszárítással, főképp ha túl közel tesszük hajunkhoz a masinát. A hajszálat a tartós magas hőfokon történő kezelés egy idő után kiszárítja, ami aztán a haj töredezéséhez vezethet. Ezért érdemes annyira leredukálni a magas hőfokon történő hajszobrászkodást, amennyire csak lehet.

Hajhullás

A fentiek mellett szintén sok kárt okozunk a hajkoronának az öndiagnosztizálással. Sokan már pár szál kihullását is kóros hajhullásnak ítélik, így számos praktikát bevetnek – a nem létező – probléma ellen, amivel inkább csak megterhelik a hajat.

Tudni akarod, hogy kóros hajhullásod van? Túrj bele háromszor a hajadba, hajhagymától a haj végéig, és ha 10 szálnál több marad a kezedben, na akkor kezdj el aggódni. Bár nagy vész akkor sincs, mert a Revalid termékek pillanatok alatt megszüntetik a kóros hajhullást. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét.

Ne árts többet hajadnak, inkább próbáld ki a hajspecialista ajánlotta legjobb hajregenerálókat.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)