Jump to content

Mert a smink az arcodra kell, nem a nyakadba

2017. 07. 21. 17:00

Homlokgyöngyöző idő van. Ha nem az izzadságtól, akkor az esőtől és magas páratartalomtól olvadhat le a sminkünk. Ilyenkor jobban kell figyelnünk, hogy minden a helyén maradjon. Ne hagyd, hogy a sminked a nyakadba csússzon!

Amikor csak teheted, ne is használj sminket nyáron. Az izzadás következtében lemosódik a festék a bőrödről és eltömíti a pólusokat. Természetesen vannak olyan alkalmak, amikor mégiscsak ki kell csípni magad. Mielőtt felvinnéd a szolid sminket arcodra, tisztítsd bőrödnek megfelelő tonikkal és bőrradírral, majd használj vizes bázisú hidratálókrémet. A nyári melegben bőrünk sokkal jobban ki van téve a napsugárzásnak, éppen ezért fokozottabban kell ügyelni arcunk, dekoltázsunk, és egyáltalában a bőröd ápolására. Nyárra olyan bőrápoló krémet válassz, amely tartalmaz napvédőt is. Így teszel legjobbat bőrödnek, mert nemcsak hidratál, hanem megvéd a napfény káros sugárzásától is. Ha odafigyelsz arcbőrödre, később meghálálja a törődést.

Nyáron is sminkelhetünk, de az izzadtságcseppek elmoshatják az igényesen felvitt szép sminket. Alapozóból is könnyűt kell választani. Válassz habállagú alapozót, amely megfelelően fedi a kritikus részeket, azonban szabadon hagyja az arcbőrt is lélegezni. Érdemes az alapozóból annyit a bőrre vinni, amennyit szükséges. Ha nem akarod túlbonyolítani, könnyed és természetes sminkre vágysz, akkor használj színtelen púdert fel a T-zónában. Ez a terület a legzsírosabb, és a nagy melegben ez a legcsillogóbb felület az arcunkon, de ha megfelelő alapozóval teszed mattá, akkor ez is kiküszöbölheted. A kevesebb ebben az esetben is több, bánj óvatosan a púderrel. Erre a területre nagy ecsettel kevéske hintőport is rakhatsz. Tényleg csak minimális mennyiséget használj, mert egy izzasztó buli, vagy egy nyári zivatar a ruhádra moshatja a por állagú termékeket. Ha csak teheted inkább krémes szemfestéket és alapozót használj, ugyancsak mértékkel. A szempillára használt termékek esetében is tartózkodj az olajos anyagútól. Nem árt, ha van nálad púder bárhová is mész, ugyanis a benne lévő szivacs jó szolgálatot tehet az gyöngyöző homlok felitatásában, a smink korrigálásában. Megszüntetheted a fényes, csillogó felületeket az arcodon.

Nemcsak az arcbőrödet kell UV-szűrős krémmel ápolni, de az ajkaidat is. Válassz tehát ilyen ajakbalzsamot.

Nemcsak a kozmetikumok felvitelére és minőségére kell ügyelni a nagy melegben, hanem azok tárolására is. A szépészeti szereknek is van szavatossági ideje, de a magas páratartalom és hőmérséklet tovább károsíthatja a termékeket. Érdemes minden használat után a kupakokat alaposan visszacsavarni, valamint olyan tároló helyet választani azok számára, amely fénytől és nedvességtől védett. Ha tartósabban éri napfény, vagy pára a termékeket, akkor színük, állaguk, minőségük is megváltozhat. Ez a legkevesebb, ám még a megváltozott minőségű termékek károsíthatják a bőrt. Egyáltalán nem jó a forróságban kozmetikai táskában tárolni a kozmetikumokat, de ugyanígy oda kell arra is figyelni, hogy a napvédő krémeket a strandon lefedve hagyjuk. Óvjuk a tartós napfénytől, mert elveszítheti UV védelmi funkcióját.

(Forrás: marmalade.hu | bisousmagazine.com, missmaven.com, standard.co.uk/képek)