Jump to content

Ápold hajad, akárcsak egy mesterfodrász

2017. 07. 18. 14:30

Pénzt, energiát és időt nem sajnálva hajápolók és csodaszerek tucatjait próbáljuk ki, hogy frizuránk megjelenése még a stepfordi feleségekét is lepipálja. De a tökéletes és egészséges hajhoz nem elég csak összevásárolni mindent, hanem néhány alapvetéssel is tisztában kell lenni.

A dús, egészséges, élettel teli haj titka a megfelelő hajápoló megtalálásán túl bizony sok apróságban rejlik. A sokat vitatott rendszeres hajmosás, a táplálkozás, a házi pakolások, a fésülés, hajvasalás, hajszárítás mind-mind közrejátszik abban, hogy vadító sörény vagy szénaboglya kerül az ember fejére a végén.

A hajápolás 3 tévhite

Kezdjük talán a leggyakoribb és legvitatottabb tévhittel, a hajmosással, ami elengedhetetlen feltétele az ápolt megjelenésnek, és az egészséges hajnak. No, de az ideális mennyiség meghatározása a kulcs.

Azok, akik a mindennapos hajmosásra esküsznek, ezt olvasva nem fognak örülni, ugyanis a túl gyakori hajmosástól a haj szálkássá, a fejbőr szárazzá válhat. A samponban és balzsamban található összetevők, és a mosást követő magas fokon történő szárítás meggyengíti és feloldja a hajszálat védő lemezkéket és kimeríti a faggyúmirigyeket. Emiatt a haj elveszti rugalmasságát, töredezetté és fénytelenné válik, majd szárazzá és kezelhetetlenné. Abban az esetben, ha extra gyorsan zsírosodik a hajad, próbáld ki a Revalid hajregeneráló termékeit, amelyek megszűntetik a probléma gyökerét, és visszaállítják a faggyútermelés normális arányát.

Ami a hajmosás rendszerességét illeti, heti 3-4 alkalom, a megfelelő tápanyagokat tartalmazó, kímélő samponnal és balzsammal, tökéletesen egészségessé és fényessé varázsolja a hajat.

A túlzásba vitt hajmosás mellett a fésű és hajkefe minőségét is szemügyre kell venni. Az olcsó, pár száz forintos hajkefe inkább árt, mint használ, mert a fésű fogai között lévő alig észrevehető egyenetlenségek felsérthetik a haj védőrétegét. Ez utóbbi a haj töredezettségéhez járul hozzá.

Azokat a fésűket érdemes választani, amelyek lekerekített végűek, és lehetőleg vaddisznósörtéből készültek. A gumi és fanyelű, finom kidolgozású fésűk általában a minőségibb darabok közé tartoznak, így ne sajnáljuk rá a pénzt. A hajkefeválasztáson túl fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk azt, mert ellenkező esetben könnyen baktériumtelepekké válnak.

A hajszárítás, hajvasalás, és a magas hőfokon történő hajformázás a másik, ami komoly problémát jelent a hajszálakra nézve. A hajvasalás, dauer, túlzott hajszárítás, stb. egy idő után kiszárítja a hajszálakat, és az azokat védő lemezkéket pedig károsítja, így a haj egy idő után nem csak fénytelenné és töredezetté, hanem teljesen élettelenné és kezelhetetlenné válik. Hajmosás után kifejezetten nem szerencsés azonnal hajat szárítani, ahogy fésülködni sem, mert a vizes haj sérülékenyebb. Ilyenkor hagyjuk egy kicsit megszáradni, és távolról szárítsuk, illetve óvatosan fésüljük.

Táplálkozás és a haj tápanyagai

A leggyakoribb tévhitek kiiktatása mellett a hajhagymák táplálására is oda kell figyelni, elvégre az egészséges haj a megfelelő tápanyagok biztosításával kezdődik. Célzott és koncentrált formában ezeket táplálékkiegészítőkből nyerhetjük. A Revalid hajkapszula például tökéletesen megfelel erre a célra, egyedi összetétel alapján készül, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, mindezekkel segítve a keratinképződést. Mindemellett hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét. Legyen hajad a legszebb ékszered!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)