Jump to content

Nyáron is komfortunknál maradhatunk

2017. 07. 14. 19:00

A nyár nemcsak hőséget tartogat magában. A nyár jelenti az emberek többségének a nyaralástói lehetőséget, a fesztiválok, a szabadtéri programok legtöbbje ilyenkor kerül megrendezésre.

Már javában éljük a nyarat minden örömével, nehézségével, meglepetésével. A nagy hőség mellett a tipikus nyári záporokkal, zivatarokkal is meg kell küzdenünk.

Nem kell edzésbe sem fognunk ahhoz, hogy izzadjunk. Olyan meleg is lehet nyaranta, mint amelyet mostanában is megélünk. Még éjszaka is csak tűrhetőre hűl le a levegő. Egy tömegeket vonzó rendezvényre azonban igyekszik mindenki a legjobb formáját hozni. Az örökös izzadás, a mindig nyirkos bőr nem ad komfortos érzést. Még a legjobb, legdivatosabb ruhában is érezhetjük magunkat kényelmetlenül. A nyári gondoskodás a bőrápolással kezdődik. Zuhanyzáskor használjunk bőrradírt. Nyáron csak tekerjük testünket puha törölközőbe és az sem baj, ha kicsit nyirkosak maradunk. Amíg át gondoljuk, hogy mit veszünk fel egy programra, meg is száradunk, és még le is hűl a testünk. Ha nem megyünk sehová, akkor is kellemes érzés így hűsíteni magunkat.

Ha megkapott a nap, de a kellemetlen hámlást szeretnénk elkerülni, akkor át kell a bőrünket dörzsölni, de csak finoman.

Nemcsak a zuhanyzásra kell gondolni nyáron, hanem a smink eltávolítására is. Ez amúgy sem elhanyagolható tevékenység, de nyáron erre még inkább figyelni szükséges. A bőrtípusunknak megfelelő termékkel mossuk le arcunkat, és ezután szinte azt lehet érezni, hogy a bőrünk ismét lélegzik. Hagyjuk estére pihenni a bőrünket, azonban nyáron különösen oda kell figyelni a bőrápoló termékek használata mellett arra is, hogy megfelelő fényvédelmet biztosítsunk. Óvatosan a napozással, mert azon túl, hogy látványos és fájdalmas leégést eredményezhet, még a melanóma kockázata is nagyobb, és a túlzásba vitt napozás roncsolja, öregíti a bőrt.

A nyár meleg, és ez így van rendjén, de a száraz levegő árt a szemnek, a szemkörnyéki bőrnek is. A sok hunyorgás és maga a nap is ráncosodáshoz vezethet. Ennek elkerülése érdekében érdemes rózsafaolajat beszerezni és a szemkörnyéke regenerálódhat.

Az izzadással együtt járhat az is, hogy kellemetlen pattanás jelenik meg bőrünkön. A bőrápolás éppen ezért kimondottan hangsúlyos ebben az időszakban. A pattanásos felületet grépfrútmag cseppel lehet ecsetelni, hogy minél hamarabb megszüntessük a látványos, kellemetlen pattanást.

Ha a bőr, akkor a haj is különlegesebb védelmet és ápolást igényel. Felejtsd el a sütővasat, hajegyenesítőt nyáron. A napfény is igénybe veszi a hajszálainkat, nehogy még tovább rontsunk a szerkezetén. A napfényen kívül a standok vize is hat a hajunk szerkezetére, ezért rendszeres és fokozott ápolásra van szükség. A haj típusának megfelelő pakolással kell helyreállítani hajunk állapotát.

Ha már valami olyan programunk van, amely vonzza a tömegeket, akkor nemcsak a saját magunk érdekében, de másét is figyelembe véve úgy induljunk el, hogy egy hűsítő fogmosást megejtünk. Nem csak a friss lehelet számít és tesz üdévé, de a testünk illata is. Egy kellemes, nem túladagolt parfüm igazán vonzóvá tehet mindenkit.

(Forrás: marmalade.hu | campus.ie, spreadshirt.com, collegechoice.net/képek)