Jump to content

A nyár a szabadság ideje, de az öltözködésben vannak szabályok

2017. 07. 13. 19:00

Nyár van, és a hőség kínoz. Bármilyen meleg is van, néhány szabályt azért be kell tartani, még ha csak néhány ruhadarabot is jelent a nyári öltözékünk. Egyes darabokat nem is illik csak a strandra felvenni. Adunk egy kis útmutatót.

Minden évszaknak, így a nyárnak is megvan minden évben a maga divatja. Bármi is a módi, azt tudni kell, hogy nem mindenkinek áll jól. Ezt be kell látni.

Vannak olyan ruhadarabok, amelyek ünnepi alkalomra szólnak, mégis sokan veszik fel akár a napi bevásárláshoz is. Pedig az ünnepi öltözék egyáltalán nem azt a hatást váltja ki a közértben, mint ahová tényleg illik.

Hajlamosak vagyunk a méretünknél nagyobb ruhákba burkolni testünket, pedig ezzel a csellel nem elrejtjük azt, amit szeretnénk, hanem még nagyobbnak látszunk, valamint olyan hatást érünk el, mintha zsákot öltöttünk volna. Tudni kell a méretünket és annak megfelelően választani öltözéket. A másik véglet pedig a túlságosan rövid ruha. Habár nyáron eleve többet mutatunk magunkból, azonban csak ésszel tegyük. Ne legyünk nevetség tárgya. Akármilyen meleg van, a falatnyi szoknya csak a nyálcsorgató férfiak javát szolgálja, de a nő ettől inkább közönségesnek tűnik, pláne, ha azt valaki a munkahelyén viseli.

Az átlátszó darabokat viselve a melltartó is úgy látszik, mintha az felsőruházat lenne, nem pedig fehérnemű. Ha a felső színével egyező a melltartóval sem igazán öltözködünk jól, de még a szemnek talán nem olyan bántó, mintha nagyon eltérő a fehérnemű és a felette viselt darab. A melltartó méretére és színére érdemes nagy gondot fordítani, mert az sem guszta látvány, ha túl kicsi melltartóba igyekszünk magunkat belepréselni.

Nagy divat mostanság az egyrészes fürdőruha. Becsapós tud lenni, ugyanis valóban egyben van az alsó és a felső rész, csakhogy annyi kivágás van némelyiken, hogy mégsem tartalmaz több anyagot, mint egy bikini. Ráadásul nem is biztos, hogy előnyös, és még kényelmetlen is lehet.

Ha nyaralás, ha ház körüli téblábolásról, strandolásról van szó, teljesen helyénvaló a flip-flop papucs. Városi sétához, irodai munkavégzéshez, ügyintézéshez azonban már nem. Gondolkodj inkább egy helyes szandálban, saruban. És éppen ez vonatkozik a strandruhára is, amely nevében is jelzi, hogy hová való.

Ha nem akarsz harsány és akár nevetséges lenni mások szemében, akkor a színekkel, a mintákkal és a kiegészítőkkel is bánj mértékkel.

Manapság már mindenki nagyon kínosan figyel körmeire. Ez nagyon becsülendő, de egyben arra is koncentrálnak, hogy minél egyedibb körömcsodákat csillantsanak meg ujjaik végén. A kevesebb néha több. Sok férfit eltántorít a túl sok szín és minta. A visszafogottabb sokkal többet mutat. Hasonlóan gyerekes hatást keltenek a hajban viselt nagy masnik, csatok.

(Forrás: marmalade.hu | womanwithdrive.com.au, blog.oyeshop.com, askmen.com/képek)