Jump to content

Extrém trendek, hogyan legyünk szebbek - 2. rész

2017. 06. 24. 17:00

Nem mi kérjük, nem biztos, hogy ezt szerettük volna, azonban a sors ad számunkra valamilyen megjelenést. Magas, alacsony, kövér, sovány, korán ráncosodó, őszülő, kopaszodó. Minden csak nézőpont kérdése és még a szép sem mindenkinek az, mint ahogyan a csúnya is csak megítélés kérdése. Mire képes az ember a szépségért? Folytatjuk.

Ahogy telnek az évek, úgy jelenhetnek meg arcunkon a mimikai ráncok. A nevetés, a hunyorgás nyomot hagy maga után eleinte csak vékonyka és nem mély szarkaláb formájában, de ha nem foglalkozunk velük, egyre csak mélyülni fog. Sokan az öregedés természetes folyamatának tartják ezeket, de ugyancsak sokan nem békélnek meg a természettel és ráncaikkal, ezért olyan készítményekhez és módszerekhez folyamodnak, amelyek akár fájdalmasak, és leginkább drágák lehetnek.

A ráncok feltöltésére, vagyis az arc kisimítására fel lehet egy fehérjét használni, azaz a kollagént. Az emberi eredetű kollagéninjekció előnye, hogy nem vált ki allergiás reakciót. Ha állati eredetűt használnak fel, nagyobb az esélye az allergiának. A kollagént vékony tűvel fecskendezik a bőrbe. A másik hasonló tűvel végzett feltöltést botoxszal végzik. A botulinum toxin, vagyis a botox is egy fehérje, kevesen tudják, hogy mérgező. Aki botoxkezelésre jár, lényegében halálos mérget fecskendeztet bőrébe, még ha igencsak kis mennyiségűt is, de mérget. Mégis nagyon népszerű, mert szó szerint pillanatok alatt el lehet végezni ezt a beavatkozást. Mind a botox, mind a kollagén felszívódó anyag, ezért a beavatkozásokat időközönként újból meg kell ejteni a cél érdekében.

Egyes kígyók mérgei halálosak, és nem is szívesen kerülünk a csúszómászók közelébe. Néhány kígyó a bennük lévő méreganyaggal meggátolja, hogy az áldozata mozogni tudjon, méghozzá úgy, hogy a prédaállat idegrendszerét blokkolja. Nem kell már kígyóhoz sem érni, hogy a mérgükhöz hasonló anyagot állítsanak elő laboratóriumi körülmények között. Az így kapott anyagot arckrémbe keverve olyan ránctalanító készítményt kapnak, amely a botoxéhoz hasonló, csak jóval kisebb eredménnyel.

Nemcsak a ráncok, hanem az arcbőr frissítését is eredményezi a kémiai hámlasztásos kezelés. Különböző erősségű savakkal kezelik az arcbőrt a megfelelő mélységig, majd hagyják gyógyulni, regenerálódni. A savakkal leoldják a fénykárosodott, öregedett bőrréteget, amelynek helyére új, sokkal jobb tónusú bőr kerül. A kezelés utáni arc borzasztó látványt nyújthat, de néhány napos gyógyulás után az új bőr friss, üde lesz.

Egy cseppet sem fájdalmas és még jópofa megoldása is lehet az arcbőr tisztításának, regenerálásának. Maszkokat használhatunk fel erre a célra, de ha már tesszük, miért ne tennénk állat bőrébe bújva? Kitaláltak már olyan egyszer használatos arcmaszkot is, amely használatával bizonyos állatokat húzhat magára az ember. Legalább húsz percre bárkiből válhat állat.  

A mellnagyobbító műtét a természettel teljesen szembemenő tevékenység, mégis a mellimplantátumok viselése ma már viszonylag hétköznapinak tűnik. Míg valamit növelni szeretnék, addig más méretén csökkenteni akarnak sokan. Ezért olykor megszabadulnak saját kérésre bordáktól. A tűsarkú cipőkben járni-kelni nem túl kényelmes. Ám ha ez az elvárás, valamint ez az igény is, akkor már élhetővé kell tenni annak viselését. Már olyan hölgy is van, aki a lábfejében lévő "felesleges" csonttól szabadul meg azért, hogy a magas sarkú cipő viselése kényelmesebb legyen.

(Forrás: marmalade.hu | divinitymedspa.co, giphy.com, huidaesthetic.com/képek)