Jump to content

Tokatorna egy-kettő

2017. 06. 09. 19:00

A fényképeinket visszanézegetve megrendülve szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy állunk alatt toka éktelenkedik. Elképedve és tanácstalanok állunk az előtt, hogy mit is tehetnénk annak eltüntetése ügyében. Van azonban remény.

Zsírréteg rakodott le egyes testrészünkön? Diétával, az étkezésre való odafigyelés mellett célzott mozgással, kellő idő és energia befektetésével a kényes területen változást idézhetünk elő. A zsír helyét az izomzat válthatja fel. Ám az állunk alatt lévő terület, a toka nem az, amelyre azt gondolnánk hogy létezik torna, amellyel a megereszkedett részt újra feszessé tehetnénk. Pedig bizony létezik az arctorna, amellyel nemcsak a szem és a száj körüli ráncokat simíthatjuk ki, hanem a toka eltüntetésében is jelentősen segíthet.

Abban a világban élünk, amikor az elhízás a gyermekeinket is fenyegeti, és népbetegségként tartják számon. Ha hízunk, az egész szervezetünkre kihat, miért éppen a tokán ne látszana meg? Természetesen számolni lehet genetikai hajlammal is, valamint az öregedés során természetes, ha a bőr feszessége csökken, azonban a mozgás hiánya és a helytelen táplálkozás a legnagyobb ludas az áll alatti rész megereszkedésének.

Tükörbe nézve, fényképeket mustrálva szembesülhetünk azzal, hogy bizony tokát eresztettünk. Még ha nem is szereted a rágót rágni, lehet hogy most mégis rájössz arra, milyen áldásos lehet. Nemcsak a száj PH-értékét állítja vissza, nemcsak a fogakat tisztítja, hanem egyben az állunkat is edzi. A folyamatos rágásnak köszönhetően erősödnek a fogak, de az így is. A rágás is egy mozgásforma, mégpedig éppen az a rész mozog, ahonnan a tokát szeretnénk eltüntetni. Valószínűleg nem is gondoltál még így a rágózásra, mint a toka tornája.

Az öregedés az életünkkel járó természetes folyamat, aminek során előbb vagy utóbb, de találkozhatunk jeleivel. A nők arcán a kort leginkább a ráncok és a toka mutatják. Napi néhány perces tokatornával azonban megszüntethető. Egyes feladatokat érdemes otthon végezni már csak azért is, mert ha a munkahelyeden nyújtogatod a nyelved, vagy forgatod eszeveszetten a fejed, az nem biztos, hogy jó fényt vet rád. Az egyik feladat például az, hogy végezz fejforgatást. Feszítsd meg az izmokat a gyakorlat végzése közben, és ne a feladat letudása legyen a cél, hanem a hatékonyság. Vagyis végezd lassan, koncentrálj a szádra, szorítsd azt össze és feszítsd meg a nyak izmait. Legalább tízszer végezd el.

A következő feladat végzésekor kínos helyzetbe is kerülhetsz, ha nem otthoni körülmények között csinálod. A már említett nyelvnyújtásról van szó, amikor is valóban az a feladatod, hogy kiöltsd a nyelved, majd visszahúzd. A nyelvedet próbáld az álladhoz érinteni. A fejed egyenesen legyen és nyújtogass. Végezd el tízszer. A következőkben pedig a nyelveddel próbáld az orrod hegyét megérinteni. Egy másik nyelvöltős feladat szerint hajtsd hátra a fejed, és ebben az állapotban nyújtsd ki a nyelved.

Ülj egyenes egy széken, a fejedet tartsd egyenesen, majd próbáld az alsó állkapcsodat előre tolni. Ha ez megvan, akkor a fejedet lassan fordítsd el jobbra, aztán pedig balra. Ismét koncentrálj a lassú mozdulatokra. Ezt is végezd el tízszer.

A néhány perces feladatok hatékonyan tüntetik el a kellemetlenkedő tokát.

(Forrás: marmalade.hu | isbeautytips.com, livestrong.com, doctoroz.com/képek)