Jump to content

Így lehet ragyogóan barna bőröd, szolárium nélkül!

2017. 05. 27. 13:00

 

Itt a jó idő, nyitnak a strandok, elővehetjük a nyári ruháinkat. Sok nőnek azonban örökös problémája, hogy nem elégedett az aktuális bőrszínével, túl fehérnek érzi magát ahhoz, hogy fürdőruhába bújjon, vagy éppen lengébb ruhákat hordjon. Mit tehetünk annak érdekében, hogy természetesen barnuljunk? 

A nők egy része szoláriumfüggő, annak érdekében, hogy télen-nyáron is megőrizze bőre barnaságát, hetente akár többször is ellátogat a szoláriumba. Ez azonban káros hatással van testünk és bőrünk egészségére nézve, a túlzott szoláriumhasználat ugyanis, öregíti a bőrt, elősegíti az anyajegyek elrákosodását, rombolja a bőr szerkezetét. 

Vannak azonban olyan módszerek, melyek nem ártanak szervezetünknek, mégis barnulásunkat szolgálják.

Nem mindegy mit eszünk!

Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, melyek a bennük található anyagoknak köszönhetően elősegítik a bőr természetes barnulását. Mindezek mellett, regenerálják, feszesítik és vitaminokkal töltik fel bőröd.

A legismertebb természetes barnító a sárgarépa, ugyanis ez tartalmazza a legnagyobb mértékben a barnaságért felelős Béta-karotint. Napi 2-3 szál répa elrágcsálása után nem sokkal láthatod is az eredményt. Nem csak kellemes tónusú bőrszínt kapsz, de bőröd feszesség, és egészségessé válik.

A sárgarépán kívül a sárgabarack is tartalmaz Béta-karotint, mindezek mellett foszforban, káliumba, kalciumban és C-vitaminban is gazdag. Tehát nem csak kívülről, de belülről is csodát varázsol szervezeteddel. A sárgabarack fogyasztás nem csak a természetes barnulást fokozza, de szervezeted egyensúlyát is visszaállítja, valamint növeli az energiaszintet. Elősegíti a normál vérképződést, méregtelenít, valamint vízhajtó hatással is rendelkezik.

Sárga zöldségek közé tartozik a sütőtök is, mely szintén nagy mértékben tartalmaz Béta-karotint, valamint A-,B-, C-, E-vitamint egyaránt. Található benne továbbá kálium, kalcium, foszfor, mangán, réz, vas, a karotinoid tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket, megelőzik a különféle betegségek kialakulását, valamint erősíti immunrendszerünket. Ezek a gyümölcsök és zöldségek mind elősegítik a bőr pigmenttermelődését, és természetes napfény hatására aktivizálódnak. Rendszeres fogyasztásuk rövid időn belül látható.

A tabletta is egy alternatíva...

A pigment termelődés elősegítése érdekében, mesterséges formában is kapható már az úgynevezett Béta-karotin tabletta. Ezzel pótolható a napi karotinbevitel, mely hosszútávon biztosítja szervezetünk egészségét és védelmét. A tabletta hatással van a színanyagok termelődésére, így szedése szintén barnább bőrt eredményezhet, természetesen ez is napfény segítségével aktivizálódik.

Önbarnítás, de csak mértékkel!

A szépségipar régóta előszeretettel használja a különféle arcbarnító krémeket, sprayket, testápolókat, ezek szinte azonnal látható eredményeket produkálnak, hiszen a bennük található anyagok azonnal reakcióba lépnek a bőrrel. Ezek a termékek segítenek elkerülni a káros szoláriumozást, és mivel szinte azonnal hatnak, egyre többen választják a barnulás ezen módját.

Nem mindegy azonban, hogy milyen mennyiséget és milyen minőségből kenjük ezeket magunkra. Vannak olyan krémek melyek nagy nehézségek árán távolíthatóak el bőrünkről, és a kopási folyamata is igen esztétikátlan, ugyanis foltokban kopik, viszonylag hosszú ideig. Ezek a termékek nem károsítják a bőrt, nem segítik elő a bőr öregedését, de nem is nyújtanak védelmet a káros napsugárzástól.

Barnítók a konyhából...

Végül, de nem utolsósorban a konyhánkban is találhatunk olyan alapanyagokat, melyek természetes barnítóként szolgálhatnak. Ilyen például a fekete tea filtere, 100%-ig természetes, nem kell mást tenned, mint fél liter vizet egy ek. Vaníliakivonattal felforralni, majd kb 9-10 filter fekete teára önteni. Hagyd kihűlni, majd szórófejes flakon segítségével permetezd be vele bőröd és dörzsöld el rajta a teafőzetet.

Fontos megjegyezni, hogy csak azért, hogy megfeleljünk a kreált szépségideáloknak, ne tegyük ki bőrünket felesleges megpróbáltatásoknak és a szolárium veszélyének. Ha napfürdőt veszünk, mindig gondoljunk bőrünk és szemünk védelmére. Ne menjünk a legmelegebb időben a tűző napra, mert könnyen napszúrást kaphatunk.

 

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)