Jump to content

A súlyzós edzés férfiaknak való. Téves!

2017. 05. 27. 19:00

Melyik nő vágya, hogy bicepszét és alkarja átmérőjét megnövessze? És melyik nő vágya, hogy felkarján a bőr libegjen, mert annyira petyhüdt az izom? Na ugye! Ezek szerint mégsem árt a súlyzózás.

Mi nők általában tartózkodunk a súlyzóktól, mert azt olyan férfiasnak tartjuk. A rendszeresen edzőterembe járó férfiak edzenek súlyzókkal és aki elszánt, annak karjain hamarosan meglátszik az eredmény. Csakhogy mi nők nem akarunk hatalmas bicepszekkel rendelkezni, így mellőzzük is a súlyzós edzést. Nem tesszük jól, mert egyáltalán nem igaz, hogy némi súlyzós emelgetéstől erektől és izomtól duzzadó testépítőszerű karunk lesz. 3-5 kg-os súlyoktól biztosan nem lesz akkora hátunk, hogy azon pingpongozni lehessen. Ráadásul ami meggátolja, hogy túlságosan nagy izmaink fejlődhessenek, azok a női nemi hormonok. Megnyugtatunk, még rendszeres súlyzós edzés mellett is hónapoknak kell eltelniük, hogy látszódjon valami eredmény.

Olyan edzéstervet kell beiktatni az életünkbe, amelybe az izomépítés is beletartozik nem csak a zsírégetés. A szép testért ugyanis a megfelelő izomzat felelős. Ha csak arra törekszünk, hogy a felesleges súlytól, zsírtól szabaduljunk meg, akkor egy idő után stagnálást fogunk tapasztalni. Minél több az izom rajtunk, annál több energiát használ el a szervezetünk is.

A női súlyzós edzésnek egyáltalán nem is lényege az izomzat növelése, de nálunk ez genetikailag lehetetlen is, ugyanis a nemi hormonok nem is engedik ezt. Sokkal inkább arról van szó, hogy az izomtónus fokozódik annak hatására, hogy ellenállásos edzést alkalmazunk.

A rendszeres súlyzóval történő edzés alakítja a testünket, ezért amikor már látványos változást tapasztalunk, akkor még az önképünkre is jó hatással van. Nemcsak a testünk formálódik, hanem általa a lelkünk is jó irányba fejlődik.

Még a nők szervezete is termel kis mennyiségű férfi nemi hormont, tesztoszteront. Ez a hormon felelős a megfelelő  csont- és izomműködéshez és persze a szexuális étvágy fokozója is. Ha súlyzós edzésbe kezdünk, azáltal megnövekszik a tesztoszteron szintünk is, így duplán jól járunk.

Az ellenállásos edzés segíti a normális anyagcserét fenntartani. Az edzések utáni kalóriaégetés intenzívebb.

Most már tudjuk, hogy mégiscsak fontos lenne a súlyzós edzés, de még így sem biztos, hogy kapva kapunk az alkalmon és a férfiakkal teli konditerembe futunk emelgetni súlyokat. Azonban ha segítséget szeretnél az ellenállásos edzésekben kérni, akkor fordulj bátran az internethez. Számos edzésterv megtalálható. Szükséged lesz súlyzókra, de jó hír, hogy egyszeri beruházásról van szó, és életed részévé válhat a súlyzózás.

Ha nem tudod, hogy kezdj hozzá egy ilyen edzéshez, ezzel a videóval segítünk.

(Forrás: marmalade.hu | theelitetrainer.com, eckercise.com/képek | youtube.com/videó)