Jump to content

Közeledik a bikiniszezon, hozd formába tested!

2017. 05. 22. 16:00

Rohamosan közeledik a strandszezon,és felszínre kerül a nők rettegett ellensége a narancsbőr, mely ellen bármit megtennénk. Íme, néhány praktika, melyek jótékony hatással vannak a problémás bőrfelületekre.

A nők nagy részénél előfordul a narancsbőr, mely miatt a legtöbb nő szégyenkezik, ha mások előtt kell akár rövidnadrágban vagy fürdőruhában mutatkozni. Szégyenkezésre azonban nincs szükség, a narancsbőr egy „természetes” dolog, melyet a mesterségesen kreált szépségipar tart mumusnak.

Sokan úgy gondolják a narancsbőr kortól és nemtől függő, azonban már fiataloknál is megjelenhet, sőt férfiaknál is előfordul. 50 éves kor felett majdnem minden nőt érint ez a probléma. A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagok miatt alakul ki, ezek ugyanis egyre nagyobb gödörképződés következtében magukhoz vonják a szervezetből a vizet.

Kezdeti állapotában szemmel nem látható, csak ha összecsípjük a bőrfelületet, akkor látszanak a ki gödröcskék. A cellulit kialalkulását elősegíti a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, az ülőmunka, és bőr és az izomzat felépítése. Mindezek mellett, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, valamint hormonális problémák is okozhatják. A narancsbőr nem csak esztétikailag lehet zavaró, de a vér és nyirokkeringésre is negatív hatással van, ugyanis a megduzzadt zsírsejtek akadályozzák a salakanyagkiválasztást, és akadályozzák a megfelelő a vér és nyirokkeringést, mely visszérbetegséget, keringési problémákat, seprűvénát okozhat.

Mit tehetünk ez ellen?

A nők testtípustól függően szenvedhetnek a narancsbőr problémájától, típustól függ, hogy milyen módon veheti fel a harcot a kellemetlen narancsbőrrel. A magas, vékony, hoszsú lábú, szélesebb vállú és keskenyebb csípőjű nőknek a felesleges zsírok általában a hasuk és a derekuk tájékán rakódnak le, a cellulit kialakulásához az izmok elernyedtsége, hormonális problémák, vagy anyagcserezavar vezethet. Ilyenkor célszerű speciális bőrfeszesítő krémet használni a has és derék tájékán, valamint érdemes kipróbálni a fahéj és paprika tartalmú masszázsgélt, mely segíti a zsírsejtek lebontását.A kerekebb formájú nők gyengepontjának számít, hogy genetikusan egész testükün hajlamosak felhalmozni a lerakódott zsírokat. A narancsbőr az ő esetükben a fenék, comb, és a has területén jelentkezik. Előfordulhat, hogy túlzott zsírlerakódás következtében a felkaron is megjelennek a gödröcskék. Ennek a típusnak ajánlott az L karitin tartalmú krémek használata, melyek már 2-3 hét után látható eredményeket produkálnak. Az L-karnitin feladata, a hosszú szénláncú zsírsavakat átvitele az izomsejtek falán, a mitokondriumon keresztül. Az izomsejt belsejében ezek a zsírsavak elégnek, így energia szabadul fel, melyre a szervezetnek szüksége van. Ennek a folyamatnak következtében a zsírsejtek felhalmozódása által keletkezett cellulit gödrök is eltávolíthatóak.A karcsú derekú, erősebb csípőjű nőkre a fenéken található narancsbőrösödés a jellemző, az ő problémájukra lehet megoldás a kávés pakolás. A koffein segíti a keringést, bőrön keresztül gyorsan felszívódik, meggyorsítja az anyagcserét, fokozza a méreganyagok távozását a szervezetből.

Megoldás lehet….

Egyrészt az egészséges életmód kiváló ellenszere a narancsbőrnek, valamint a rendszeres sport is segít megőrzini bőrünk szépségét és feszességét. Fontos, hogy igyunk sok folyadékot, melyek segítenek a szervezet frissentartásában, és elősegítik az anyagcsere folyamatokat. Masszázzsal, specieális cellulit krémekkel mind felvehetjük a harcot a narancsbőr ellen. Otthon is készíthetünk fillérekből hatásos cellulit elleni krémet. A legtöbb háztartásban fogyasztanak kávét, a kávézacc igazi kincsnek bizonyul, ha a szépségápolásról van szó. Keverjük össze mézzel, olívaolajjal, joghurttal, és kenjük fel a problémás bőrfelületre. Masszírozzuk át alaposan a problémás területet, majd alaposan öblítsük le. Ha heti rendszerességgel végezzük ezt a bőrápoló eljárást, látható változást érhetünk el. A hatást fokozhatjuk ha, fóliát tekerünk a bekent területekre, ugyanis ez által fokozódik a méregtelenítési folyamat. A kácézaccos bőrradír és olajos pakolásoknak köszönhetően bőrünk felülete nem csak simább lesz, de puha is.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com, flickr.com, wikimedia.org)