Jump to content

A tökéletes szemöldök titka

2017. 05. 10. 14:00

Napjainkban igen megosztó dolog a szemöldök kérdése, vannak, akik el nem tudják képzelni, hogy meghagyják természetes formájában, éppen ezért, rendszeresen szedetik, esetleg kitetováltatják, míg mások mindent megtennének egy természetes, dús szemöldökért.

Az, hogy milyen a szemöldökünk, az egész arcberendezésünkre hatással van, egy elrontott tetoválás, egy túlszedett szemöldök, vagy éppen két óriási bozont a szemünk felett, ronthat az összképen, és a rólunk alkotott első (látásra) benyomásra is hatással lehet.

Hogy varázsolhatsz magadnak otthon is tökéletes szemöldököt? Íme,

Mielőtt hozzálátnál az otthoni kozmetikához szemöldökfésű segítségével fésüld át szemöldököd. Ez segít, hogy meglásd milyen a szemöldököd természetes íve, és vonala. Ha itt-ott apróbb szálak kilógnak, túlnőnek, azt szemöldökcsipesszel, illetve kisollóval távolítsd el, de óvatosan nehogy kiszedd a szemöldök vonalán található szőrszálakat.

Ahhoz, hogy átrajzoljuk, megformázzuk szemöldökünket, tisztában kell lennünk vele, hogy valójában hol kezdődik és hol ér véget. Fogj egy szemöldökceruzát és helyezd az orroddal párhuzamosan, így megláthatod hol kezdődik a szemöldök, jelöld be a ceruzával ezt a helyet, mindkét szemöldöködnél. Majd fordítsd el a ceruzát úgy, hogy az írisz fölötti vonal mentén haladjon. Itt keresd meg a legmagasabb pontot, és tegyél oda egy jelölést. Végül fordítsd el a szemed külső szélére és jelöld meg a szemöldök végét. A leggyakoribb hiba,amit elkövethetünk ha túl rövidre vagy túl hosszúra hagyjuk/rajzoljuk. Vagy esetleg az orr feletti részen hagyjuk összenőni. A tökéletes szemöldök elérése érdekében, apró korrekciók csipesszel, gyantával, és kozmetikus segítségével végezhetőek.

Mivel korrigálhatjuk szemöldökünket?

A legkedveltebb termékekek a szemceruzák, majd a zselék és szemöldökporok. Ha szemöldök ceruzát választasz, figyelj a színválasztásra, fontos, hogy ne legyen túl világos, sem túl sötét. Ha szőke vagy célszerű egészen világos barnát választani, ha barna a hajad, akkor mindenképp hűvös árnyalatú ceruza az ideális választás. Napjainkban divatos a természetes szemöldök, ezért kerüld a komor fekete és egyéb rikító, a hajadtól túlzottan elütő színeket.

Ha igazán dús szemöldökkel vagy megáldva, akkor neked találták ki a formázó, és színező zseléket, a szemöldökzselé segít megőrizni a szemöldök ívét, formáját, valamint hosszan tartó színhatást is biztosít. Végül pedig igazán hasznos lehet a szemöldökpor, ennek használata során is ügyelj a megfelelő színválasztásra, valamint vigyázz nehogy elkend a szemöldököd körül, a por ugyanis a szemhéjpúderre hasonlít így nem árt letakarni a szemöldök körüli területeket. Óvatosan, ecsettel formázd meg vele a kívánt szemöldökvonalat, majd szemöldökfésűvel óvatosan fésüld át.

Ezen kívül drogériákban és interneten is elérhetőek különféle szemöldöksablonok, melyeket csak fel kell tapasztani a szemöldökre és ezáltal megadják a kívánt szemöldökforma alapját, neked nem kell mást tenned, csak a megfelelő eszközzel(por,ceruza) átrajzolni a sablont.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)