Jump to content

Mi megy, és mi marad 2017-ben?

2017. 04. 19. 17:00

Benne élünk, saját bőrünkön érezzük, hogyan változik a világ. Azt is saját magunkon érezzük, hogy a divat ugyanúgy a világ változó része. Ami néhány éve stílusos, divatos volt, mára már lehet ciki. 2017-ben mi az és mi nem? Eligazítunk.

Az idősebb korosztályra a frász tört, amikor meglátta a szaggatott, rojtos farmert. Pedig még mindig divatban van a nem épp igényességet hirdető ruhadarab. A lazaságot sejtető nadrág ebben az évben is hódít, csakhogy most már érdemesebb visszafogni a szakadásokat és a rojtokat. A túl sokat mutató, túlságosan szaggatott farmer kiment a divatból.

Azonban a virágmintával divatosak lehetünk. Idén azonban a hippi jellegű virágmintát és stílust választva leszel igazán naprakész. Ha már a virágot említettük és a hippi stílust, akkor meg kell említeni a néhány éve kiegészítőként használt hajpántot. Azok közül is a virágosakat, amelyek 2017-ben már nem trendik. A virágos hippis öltözékhez még egy ilyen fejpánt már túl sok lenne. Ha már mindenképp szeretnél valamint a fejedre, akkor köss fel egy kendőt. Idén ezzel nagyobbat aratsz.

Hogy 2017 hozzon valami újabbat is, megjelennek azok a nadrágok és szoknyák, amelyeknek dereka kihajtott. Bizony, ez lesz az év fazonja. Lehet ezzel játszani, ugyanis optikailag csökkenti a has és az úszógumi látványát, azonban a derekat vastagítja.

A virágminta mellett a csíkos is trendi lesz, ráadásul egyáltalán nem kell figyelni a csíkok irányaira. Hosszában, széltében, keresztben, bárhogy futhatnak a keskenyebb és szélesebb csíkok. Sőt a csíkok színe, színei is változhatnak egy darabon. Csíkos lehet az ing, a ruha, a nadrág, a pulóver. Oly mindegy, a csíkoknak idén teret engednek.

A virágmintás és csíkok mellett a festékmintás nadrágok, ruhák és szoknyák is meg fognak sokakat hódítani.

A flitteres viselettel is maradtok a divatosak táborában. A csillogás továbbra sem ment ki a divatból, és úgy tűnik, marad is.

Kevésbé fog felháborodást okozni, hogy a nemrégiben begyűrűző szőrös cipő idén már ciki lesz. Magyarország lakosságát nagyon el sem érte ez a trend, de ha lelkes szőrös cipő viselők lettünk volna, talán most könnyen elengednénk ezt. Ugyanúgy divatos volt a pom-pom jellegű kiegészítők, de az már a múlt. 2017-ben mellőzd, ahogyan a szőrös cipőket is.

Tavaly többet mutattunk vállainkból, mert a mindkettőt szabadon hagyó ruhák és felsők voltak divatban. Idén szemérmesebb lesz a divat? Csak az egyik váll marad szabadon. Az aszimmetrikus szabású felsők szoknyával és nadrággal is kombinálhatók.

Nemcsak az öltözködésben történt változás, de a hajdivat is. Az eddig hódító szivárványszínű haj már a múlté. A kevésbé harsány, visszafogottabb színek lesznek érvényben 2017-ben. A tűhegyes műköröm helyett a koporsó alak lesz igazán divatos. Még a hosszabb körmök esetében is a finomabb ívek dominálnak.  

(Forrás: marmalade.hu | elle.com, denimjeansobserver.com, afmu.net/képek)