Jump to content

Légy körültekintő a turkálóban mielőtt fizetsz

2017. 04. 17. 17:00

Divatosnak lenni sokak szemében azt jelenti, hogy a legtrendibb ruhákat megvásárolja akár aranyáron is. Nos, divatosan öltözködni más, már levetett ruhájában is lehet. Nem ciki, nagyon sokan teszik, köztük hírességek is.

Ismerős az érzés, amikor vásárolsz magadnak egy szép darabot, és ez örömmel tölt el. Nem sajnáltad a pénzed rá, vagyis nem hagyott benned tüskét a darab megvásárlása. Sőt mi több, olyan örömmel tölt el, amely a további napodra is kihatással lesz. Még kevésbé hagy nyomot lelkünkben és pénztárcánkban az a módszer, amikor turkálóból szerezzük be öltözékünk egy részét, esetleg minden darabját. Régebben nem hirdettük, ha turkálóból vásároltunk valamit, ma azonban már egyáltalán nem ciki így hozzájutni új (nekünk új) ruhákhoz. Ez a vásárlási módszer arra ad lehetőséget, hogy ne jöjjön szembe velünk ruhatárunk. Olyan márkás, alig használt, vagy szó szerint új ruhákat is lehet így találni, amelyeken még a címke és az ár is rajta lehet. A címke és az új állapot lehet csalóka is. A címke arról árulkodik, hogy eredeti márkás termékről van szó, és az eredeti árhoz képest jóval olcsóbban juthatsz hozzá. Azonban számolni kell azzal is, hogy hibás, selejtes darabról van szó, éppen azért került a turkáló választéka közé. Tartsd ezt is a szemed előtt, úgyhogy alaposan nézd át a ruhát, mielőtt kifizetnéd. Az is lehet, hogy a címke hamisítványra van rávarrva.

Bármilyen jó darabot találsz, ami úgy tűnik, hogy a te méreted is, próbáld fel. Hiába tetszik valami, ha nem a te méreted. Ha próba nélkül vásárolsz, és csak otthon derül ki, hogy túl kicsi, vagy túl nagy, nincs rá módod, hogy kicseréld a jó méretre. Hogy ezt elkerüld, még a helyszínen próbáld fel. A próba arra is igaz, hogy ha egy kiszemelt darabot túl nagy vagy túl kicsi méretnek tartasz. Felpróbálva könnyen kiderülhet, hogy egy olyan ruháról van szó, amelyet mintha rád öntöttek volna.

Megfogott anyagában, stílusában, mintájában, színében egy ruha? Mielőtt megvennéd, alaposan nézd át, hogy nincs-e rajta olyan folt, ami minden praktika mellett sem jön majd ki a ruhából. El van szakadva? Meg tudod majd otthon varrni? Vagy olyan szakadással van dolgod, amire sem időt sem pénzt nem áldozol? Ha egy kiválasztott darab nem pont a te méreted, és csak nagyobb átalakítással lehetne az alakodhoz igazítani, gondold át, hogy megéri-e az időt és a pénzt is rááldozni. Nemcsak a ruhát kell kifizetni, hanem a varrónőt is. Persze, ha te magad meg tudod oldani, akkor megéri. Máskülönben csak a méreg és a kisadás van az ilyen darabokkal.

Amikor megtetszik egy darab a turkáló fogasán lógva, gondold át, hogy mihez tudod felvenni. Illeszkedik a már meglévő darabjaidhoz? Ha ugyanis arra jutsz magadban, hogy igazából nem is tudnád mihez felvenni, akkor megvenni sem érdemes. Nem mindegy, hogy a turkálóban lóg vagy a te fogasodon használaton kívül.

(Forrás: marmalade.hu | meininger-hotels.com, theblondesalad.com, refinery29.com/képek)