Jump to content

Szó szerint máshogy lát a nő, mint a férfi

2017. 04. 05. 19:00

A férfiak alapvetően mindenben különböznek a nőktől. Teljesen jól van ez így, de a külső jegyekben való eltérésen túl a viselkedésben és a gondolkodásban is mutatkozik az eltérés. Ez is természetes, de nagy fejtörést okozhat nekünk, hogy az erősebb fél vajon mit gondol rólunk.

Bármilyen kapcsolatban is legyünk egy férfival, mindig és minden nőt érdekel, hogy mi a rólunk kialakított képe és véleménye. Van egy séma amelybe szinte minden férfit bele lehet tuszkolni, és ha abból ki akarja verekedni magát az erősebb nem egy-egy képviselője, akkor igencsak meg kell mutatnia mit tud. Ki kell törnie abból a berögzült sémából, amelyet a nők általában egy férfiakra ráhúzhatnak. Nincsenek egyszerű helyzetben, de ugyanez vonatkozik ránk, nőkre is. Köztudottan rosszabbul vezetünk gépjárművet. Inkább arról van szó, hogy jól vezetünk mi nők is, de a vezetésnek vannak olyan részei, amelyben kevésbé teljesítünk olyan jól, mint a férfiak. Az egyik ilyen a tolatás és a parkolás. Valahogy és valamiért ez sok hölgynek okoz jóval nagyobb nehézséget, mint az erősebb nemnek. Csakhogy az élet más szegmenseiben is másképp vélekedünk dolgokról. Így például egy boltba betérve is egész más koncepció szerint vásárol a nő, mint a férfi. Mi sem illusztrálja ezt jobban, mint az alábbi kép.

Vásárlás során (kék nyíl = férfi, piros nyíl = nő)

Ha egy nő nem csak magért felel, hanem a családjáért is, akkor jól ismert helyzet lehet a kapkodós reggel. Még ha időben ébredünk is, akkor is számos lyukat kell betömködnünk. Meg kell győződnünk a gyermekek öltözékéről, reggelit kell készíteni, de nem akarjuk az otthonunkat sem romokban hagyni a reggeli készülődés után. Így tehát elaprózódunk egy normális hétköznap is. Ezen felül pedig nem ártana, ha nem nyúzottan, ziláltan lépnénk át otthonunk küszöbét, tehát a külsőnkre is illik odafigyelni. Ezzel szemben a férfiaknak általában a kávéról, a reggeli nyugodt elfogyasztásából, az öltözésből áll. Nagyjából a teendőjük ezzel is ki is merült. Netán a család iskolába, oviba, munkahelyre való furikázása a dolguk.

Máshogy vélekedünk a családalapításról, a házasságról, máshogy látjuk mi magunkat a tükörben, és máshogy lát minket a férfi. Így van ez rendjén, de ez a genetikai állományunkból, társadalmi elvárásainkból és ösztönünkből is fakad.

Ez az ellentét vonzza mégis a nőt és a férfit egymáshoz, ez tartja mozgásban a világot is. Ez az eltérő látásmód nő és férfi esetében most már kutatásokkal is alá lett támasztva. A férfiak agyában 25 százalékkal több olyan idegsejt található, amely a látás feldolgozásáért felelős. Ez azért lehet így, mert azon az agyterületen több a férfi nemi hormon receptor is. Egyértelmű, hogy ez más látásmódot ad a férfiaknak. Ennek köszönhetően ugyan az erősebb nem tagjai kevésbé eredményesen különböztetik meg egymástól a színárnyalatokat, azonban sokkal jobban tudnak figyelni a részletekre. Tehát a szó szoros értelmében igaz az, hogy a férfiak máshogy látják a világot, mint a nők. Ennek ismeretében el kell fogadnunk a tényeket.

Érdekesség- és támpontként, ha kíváncsi vagy, hogy rólad hogyan vélekednek a férfiak, akkor számold ki születési dátumod alapján (ITT).

(Forrás: marmalade.hu | brightside.me, pinterest.com, funny.allwomenstalk.com/képek)