Jump to content

Edd magad vékonnyá

2016. 12. 08. 17:05

Jön a tél, közelednek az ünnepek és vele együtt az eszegetések, viszont nem kell kétségbeesni, így is megőrizheted lapos hasad, és formás alakod. Csak a megfelelő ételeket kell becsempészni az étrendbe.

 

Ha a következő ételek bármelyikét beilleszted a napi menüdbe garantáltan jót tesz szervezetednek, illetve segít megőrizni karcsú vonalakat, na persze az edzés azért ajánlott mellette.

Görög joghurt

Nagyszerű étek, hiszen bármikor falatozhatunk belőle, ezen felül csökkenti az étel iránti sóvárgást a benne található magas fehérje tartalom miatt, és ennek köszönhetően teltség érzetet kelt a gyomorban.

Bogyók, bogyósgyümölcsök

Habár a téli időszakban nehezebb beszerezni őket frissen, mirelit formátumba mégis hozzájuthatunk. Érdemes minden nap fogyasztani belőlük, hiszen gazdagak antioxidánsokban, és nem hatnak hizlalóan, hiszen cukortartalmuk igen alacsony. Épp ezért stabilizálják a vércukorszintet, sőt elősegítik az emésztést, csökkentik a felpuffadást. Egy marék bogyósgyümölcs igazi energiabomba, érdemes edzés előtt fogyasztani.

Tojás

A tojás a legjobb választás, ha az ember lapos hasat akar, ugyanis a tojás az egyetlen olyan étel, amelyben természetes eredetű zsírégetők találhatók. Ezen felül a sejtfalak építését is elősegíti.

Quinoa

A parajok és a céklák családjába tartozó növény, aminek a magját fogyasztjuk, olyan jellegű, mint a búza. Az elnevezéstől való idegenkedésen túllépve, érdemes tudni róla, hogy nagyon egészséges, egy fél bögre quinoa 11 gramm fehérjét és 5 gramm rostot tartalmaz. Nagyszerű köret lehet húsok mellé, az ízét nagyjából a barnarizs és mogyoró keresztezésének kell elképzelni.

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: pexels.com)